10 Tanda Anda Perlu Detox

10 Tanda Anda Perlu Detox Tubuh Segera

Vitamin Untuk Detox Vitamin Untuk Kurus

Pembersihan usus dan tubuh daripada toksin dan radikal bebas adalah langkah pertama menangani penyakit kronik. Kadang kala kita pelik kenapa badan kita cepat LETIH, PENAT dan sentiasa LESU dan kadang kala kerap mengantuk walaupun sudah terlebih tidur.

Kadang tu baru aje bangun tidur dari tidur malam yang panjang tapi tetiba masih rasa mengantuk dan rasa masih tak cukup tidur lagi kan. Mesti ramai antara kita pernah alami situasi macam ni kan.Apabila kita dah tahu apa yang berlaku kepada tubuh kita, mungkin kita boleh ambil langkah-langkah untuk menjaga kesihatan dari awal sebelum kesihatan terjejas dan menjadi lebih kronik. Walaupun badan yang banyak toksin ini belun di kategorikan sebagai  kes yang serius tapi ianya pembawa kepada masalah yang serius.

MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MERAWAT
 
10 Petanda Anda Perlu Lakukan Detox

10 Tanda Tubuh Penuh Toksin

 
 
 • Setiap orang perlu membuang sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Ini untuk memastikan bahan buangan pepejal dan cecair bertoksin tidak sepatutnya disimpan terlalu lama dalam badan kerana ianya mengundang kepada pelbagai masalah kesihatan seperti kanser kolon, batu karang dan batu hempedu.
2. KEMBUNG PERUT
 
 • Usus yang tidak bersih dan penuh toksin akan menyebabkan angin terperangkap di dalamnya dan menyebabkan perut menjadi kembung dan tidak selesa.

3. PERUT BUNCIT

 • Najis yang terkumpul lama di dalam usus akan mengeras dan menjadi tempat angin berkumpul. Ini menyebabkan perut kelihatan buncit walaupun berat badan masih normal.
4. SAKIT KEPALA
 
 • Badan yang penuh toksin akan menyebabkan kita mengalami sakit kepala yang berulang-ulang, malah boleh menyerang kita hampir setiap hari. Hal ini disebakan peredaran darah ke seluruh tubuh yang tidak dapat mengalir dengan baik.

5. LETIH & LESU

 • Toksin yang terkumpul dalam badan seumpama racun yang mencuri tenaga di dalam badan, menyebabkan kita lesu dan tidak bermaya sepanjang hari.

6. MULUT BERBAU / NAFAS BERBAU

 • Usus yang kotor dan tidak bersih secara kerap akan menyebabkan mulut dan nafas berbau busuk dan menimbulkan ketidakselesaan kepada orang sekeliling.
7. KULIT KUSAM
 
 • Jika masalah kulit seperti jerawat dan kulit kusam seperti jerawat dan kulit kusam kita berpanjangan, cuba ambil langkah untuk DETOKS bagi membersihkan toksin yang berkumpul di dalam badan terlebih dahulu.

8. KEMARUK MAKAN

 • Apabila toksin penuh di dalam badan, ia akan menyerap segala nutrien yang kita ambil daripada makanan dan ini akan menyebabkan keinginan makan kita meruap-ruap terutama terhadap makanan yang manis dan bergula.
9. BERAT BADAN BERLEBIHAN
 • Jika kita dapati berat badan kita melebihi berat badan yang ideal seperti paras GEMUK atau OBESITI,  jangan berlengah lagi untuk melakukan DETOKS dengan segera, Jangan pandang remeh kerana ianya bakal mengundang kepada masalah DIABETES, DARAH TINGGI, SAKIT JANTUNG dan lain-lain lagi. DETOKS lah segera dan amalkan pemakanan dan gaya hidup yang sihat dan merancanglah untuk menurunkan berat badan dengan segera.
10. KURANG BERAT BADAN
 • Selain dari masalah obesiti dan kegemukkan, berat badan yang di bawah berat badan ideal juga
  memberikan petanda bahawa tubuh kita menyimpan dan memelihara toksin. Tambahan pula jika keinginan makan yang meningkat tetapi berat badan tidak juga naik 
 • Hal ini kerana toksin tersebut telah menyerap segala nutrien dalam badan kita. Dan golongan ini juga tidak terlepas daripada masalah kesihatan yang kronik seperti TEKANAN DARAH RENDAH.

Jika anda mengalami sekurang-kurangnya 5 petanda di atas sudah tiba masanya untuk anda join PROGRAM DETOKS. Jika anda masih blur dan tidak pasti tentang CARA UNTUK DETOKS  hubungi saya 017 4205506 untuk bantuan dan konsultasi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge