Uncategorized

Set Penyusuan Shaklee…Yang Mana Satu Sesuai Untuk Saya???

Set Penyusuan Shaklee..Mana satu yang sesuai untuk saya??? Sebelum ibu-ibu memilih set penyusuan yang selari dengan keperluan harian sepanjang tempoh penyusuan,Apa kata ibu-ibu semak dahulu : 1. Jadual pemakanan harian anda 2. Berapa liter minum sehari 3. Berapa kali anda membuat sesi perahan di pejabat atau jika tidak bekerja, bagaimana jadual penyusuan si manja anda.… Read More Set Penyusuan Shaklee…Yang Mana Satu Sesuai Untuk Saya???

Uncategorized

SET E – PENYUSUAN

  Set E lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix. Siapa yang perlu Set E ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu Set E ini… Read More SET E – PENYUSUAN

Uncategorized

Bisnes Shaklee Adalah Bisnes Family Friendly

Bisnes Shaklee ini adalah bisnes keluarga.Kenapa saya katakana bisness Shaklee adalah bisness keluarga???Ini adalah kerana kemana-mana pun kami pergi untuk aktiviti Shaklee kami mesti bawa keluarga bersama. Jangan terkejut jika pergi ke seminar shaklee yang bukan saja penuh dengan ibu  bapa, malah anak-anak kecil juga. Inilah keseronokan dalam bisnes Shaklee. Keluarga dan bisnes jalan seiring. Tak perlu susah-susah… Read More Bisnes Shaklee Adalah Bisnes Family Friendly

Uncategorized

Bagaimana Diabetis Merosakkan Buah Pinggang

Buah pinggang adalah organ-organ yang amat menakjubkan. Di dalamnya terdapat berjuta pembuluh darah halus yang bertindak sebagai penapis. Fungsinya adalah untuk membuang bahan buangan daripada darah.  Kadangkala sistem penapis akan rosak. Diabetes boleh merosakkan buah pinggang dan menyebabkannya untuk gagal berfungsi. Buah pinggang yang gagal berfungsi kehilangan keupayaannya untuk menapis bahan buangan sekali gus menyebabkan… Read More Bagaimana Diabetis Merosakkan Buah Pinggang

Uncategorized

TIPS : SUSU TERSUMBAT – PUNCA & TEKNIK MELEGAKAN KESAKITAN

Bayi anda dah kerap menyusu, anda pun dah kerap pam atau perah, tetapi payudara anda masih lagi berketul-ketul. Anda tidak selesa kerana susu tersumbat, ia menyakitkan dan boleh membawa kepada demam. Dah puas menuam, mandi air panas suam, diurut, tetapi masih lagi ada benjolan atau ketulan di bahagian belah kanan, kiri, bawah atau atas payudara… Read More TIPS : SUSU TERSUMBAT – PUNCA & TEKNIK MELEGAKAN KESAKITAN

Uncategorized

Set Ibu Hamil Trimester Pertama

Anda telah disahkan hamil??Tahniah…Mesti bermacam-macam perkara yang bermain-main di minda anda kan..Mana persiapan untuk menyambut kehadiran “orang baru”,dengan pilihan hospital (saya prefer gov jer.hihi),perubahan fizikal yang akan dialami dan bermacam-macam lagi.Perlu diingat yer ibu-ibu hamil jangan terlalu stress dengan perkara-perkara remeh itu ya..In shaa Allah semua akan dapat di atasi dengan mudah aje..Jalanilah saat kehamilan… Read More Set Ibu Hamil Trimester Pertama

Uncategorized

Kolesterol Dalam Darah

Kolesterol ialah bahan berlemak (lipid) yang merupakan sebahagian daripada membran luar sel dalam badan haiwan. Ia juga ditemui dalam edaran darah Manusia. Dua sumber utama kolesterol dalam darah diperoleh daripada pemakanan dan pengeluaran hati. Kolesterol pemakanan datang daripada daging, ayam, ikan dan produk tenusu. Selepas makan, kolesterol diserap oleh usus ke dalam peredaran darah dan diselaputi… Read More Kolesterol Dalam Darah

Uncategorized

SEMBELIT LEPAS BERSALIN & SEMASA BERPANTANG

Anda alami sembelit lepas bersalin? Anda mengalami kesukaran untuk buang air besar semasa berpantang? Bagi ibu yang pertama kali bersalin, pastinya banyak perkara baru yang dipelajari. Bukan sahaja dalam pengurusan bayi, malah juga dalam urusan penjagaan diri selepas bersalin. Sebaik sahaja bersalin, perkara yang paling dibimbangi oleh ibu ialah macam mana nak buang air kecil,… Read More SEMBELIT LEPAS BERSALIN & SEMASA BERPANTANG

Uncategorized

5 Cara Mengurangkan Risiko Kencing Manis

Kencing Manis adalah penyakit yang tidak boleh dipandang ringan. Jika tidak dijaga dengan baik , ia boleh mengakibatkan penyakit berbahaya lain seperti serangan penyakit jantung , sakit buah pinggang , disfungsi erektil bahkan kanser. Selainfaktor keturunan , diabetes mellitus juga berkait rapat dengan gaya hidup pesakit yang malas bersenam dan tidak mengamalkan cara pemakanan yang sihat… Read More 5 Cara Mengurangkan Risiko Kencing Manis

Uncategorized

Tangan kebas dan sakit ketika mengandung… mungkin “carpal tunnel syndrome”

                                  Tangan kebas dan sakit ketika mengandung… mungkin “carpal tunnel syndrome” Ibu mengandung kerap mengalami kebas dan sakit di tangan, tanda2 ini mungkin disebabkan oleh  “carpaltunnel syndrome“. Syndrome ini selalu dikaitkan dgn mereka yang pekerjaannya byk menggunakan tgn seperti… Read More Tangan kebas dan sakit ketika mengandung… mungkin “carpal tunnel syndrome”