Uncategorized

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

Hadiah : Pemenang Utama (Top Referral) : RM 200 Cash  Random : 2 x RM100 Cash  2 x RM 50 Cash  2 x RM 50 Lazada Shopping Voucher  4 x RM 25 Lazada Shopping Voucher  Syarat-syarat : Tulis entry yang bertajuk Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih . Follow blog http://www.kisahemasputih.com/ dan follow ig @emasputih90… Read More Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

Uncategorized

Bagaimana Memilih SOY PROTEIN Berkualiti?

Hai para readers yang sya kasihi..Hari ini sya ingin kongsi sedikit info mengenai bagaimana memilih soy protein berkualiti untuk semua. BAGAIMANA MEMILIH SOY PROTEIN BERKUALITI? Memang ramai yang tertanya-tanya soalan macam ni. “Bagus ke minum soya ni?” “Bukan ke minum soya ni, tak bagus untuk kesihatan?” “Susu soya yang terjual dalam kotak di pasaran pelbagai… Read More Bagaimana Memilih SOY PROTEIN Berkualiti?

Uncategorized

Chewable Vita- C Plus

Selalu sya pot pet pasal supplement orang dewasa kan .kali ni jom sya nak pot pet sikit tentang supplement untuk anak-anak.Jangan ingat anak kecil tak perlu supplement yerk ibu ayah semua.Ok  kali ni sya perkenalkan Chewable Vita- C Plus dan kepentingannya kepada kanak-kanak yang sedang membesar. Jika kita perhatikan kanak-kanak mempunyai sistem imunisasi yang agak lemah. Kanak-kanak… Read More Chewable Vita- C Plus

Uncategorized

25 Petua Dan Tips Nak Bagi Anak Pandai

Perkembangan antara seorang bayi dengan bayi yang lain sememangnya tidak sama. So, janganlah risau sangat kalau korang  terasa bayi korang agak ‘lambat’. Kesian budak tu. Sebagai ibubapa, kita perlu tahu setakat mana kemampuan anak kita, kebolehan dia, kekuatan dia, kelemahan dia, keistimewaan dia, kekurangan dia dan lain-lain. Jangan bandingkan anak-anak kita dengan anak-anak orang lain.Dan… Read More 25 Petua Dan Tips Nak Bagi Anak Pandai

Uncategorized

Cara Atasi Angin Dalam Badan

Pernahkah anda mengalami angin dalam badan??Apakah angin dalam badan tu??Angin dalam badan yang berlebihan boleh menimbulkan masalah seperti ketidakselesaan perut atau kembung, pedih hulu hati , badan rasa lemah atau sakit, loya-loya, pening, sakit kepala yang kuat dan ada juga yang sakit di bahagian jantung hingga rasa susah untuk bernafas.  Antara punca badan mudah berangin:-… Read More Cara Atasi Angin Dalam Badan

Uncategorized

Kenali Sumber Vitamin Anda !!

Bila sebut je vitamin,mesti ramai di antara kita mengambarkan bentuk pil/kapsul yang mengandungi makanan tambahan yang baik untuk kesihatan.Tapi sebenarnya vitamin juga ada dalam bentuk serbuk ye. Apakah vitamin sebenarnya? Vitamin adalah molekul organik yang sangat diperlukan oleh tubuh untuk proses pertumbuhan dan perkembangan.  Ia berperanan dalam pertumbuhan normal, pengawalan kesihatan  dan pencegahan penyakit. Vitamin… Read More Kenali Sumber Vitamin Anda !!

Uncategorized

ESP Promo Masih Berlangsung !!!!

Cepatnya masa berlalu..Diam tak diam tak sedar pun oktober bakal meninggalkan kita tak sampai dua minggu jer lagi.. Maknanya  dah tak sampai dua minggu juga berakhirnya ESP PROMO. Promo yang sangat ‘awesome’, sampai tak menang tangan nak menguruskan pesanan. Rata-rata semua tidak melepaskan peluang keemasan ini untuk mendapatkan stok ESP masing-masing. Maklum sajalah, bila promo… Read More ESP Promo Masih Berlangsung !!!!

Uncategorized

Jangan minum ESP Shaklee!!

Eh, kenapa pulak tetiba tak boleh minum ESP ni?Bukan ker ESP  Shaklee ni bagus dah tu kenapa tetiba kata tak boleh minum ESP pula? Bahaya ke ESP Shaklee ni? Yes.ini serius..bukan main-main.ESP Shaklee sesangat bahaya..Jangan ambil mudah benda ini jika nanti bakal memudaratkan kesihatan anda.Bukankah ESP produk hot Shaklee, tapi  ketahuilah ada sesetengah orang yang… Read More Jangan minum ESP Shaklee!!

Uncategorized

Taugeh Membantu Kesuburan Lelaki Dan Wanita

Biar betul taugeh mampu membantu untuk kesuburan lelaki dan wanita??? Sedapkan sayur taugeh.Sayur yang menjadi one off my favourite.Setiap minggu mesti wajib beli taugeh sebagai pelengkap masakan..hihi..Letak dalam koew teow memang sedap sangat la.Tapi selama ni dok ngap taugeh ni tak pernah pun tau yang taugeh membantu kesuburan lelaki dan wanita  J Baru sekarang tau… Read More Taugeh Membantu Kesuburan Lelaki Dan Wanita