Uncategorized

Tips banyakkan susu ketika sesi mengepam

Untuk ibu-ibu terutamanya ibu yang baru tentu nya tercari-cari cara yang untuk banyakkan susu kan.sama juga seperti sya dulu.Pelbagai teknik sya cuba untuk banyakkan susu ketika sesi mengepam.Ok untuk ibu-ibu yang mencari tips dan cara banyakkan susu ibu bolehlah mencuba beberapa tips di bawah. • Berimaginasi ketika mengepam supaya banyak susu ibu terhasil. Maksudnya, anda imaginasikan bayi… Read More Tips banyakkan susu ketika sesi mengepam

Uncategorized

Kekal Fokus Rahsia Kejayaan Pelajar Cemerlang

Semalam duduk godek-godek google  sya terjumpa satu video yang sangat menarik tentang satu kajian saintifik dijalankan oleh University of Oxford, UK. So rasa rugi kalau tak share dengan semua.  Dalam kajian ni, beberapa pelajar sekolah rendah dipilih berdasarkan prestasi mereka yang agak lemah dalam pelajaran.  Mereka ni kebanyakannya ada masalah kurang daya ingatan, susah focus… Read More Kekal Fokus Rahsia Kejayaan Pelajar Cemerlang

Uncategorized

Set Penyusuan 3M Shaklee

Sya suka bercerita tentang bab-bab penyusuan ni sebab sya sendiri masih menyusukan heroin bongsu (setakat ini) J yang dah berusia setahun 8 bulan.Gigih buat stock dalam pantang setahun yang lepas demi untuk si manja.Tapi sejak dia meningkat usia setahun ni biapun susu tetap banyak tapi kekangan masa di pejabat buatkan sya stop buat stock. Selepas… Read More Set Penyusuan 3M Shaklee

Uncategorized

Tips kembali kurus macam anak dara selepas bersalin

Setiap wanita selepas bersalin mesti mengidamkan bentuk badan kembali kurus macam anak dara kan.Masalah ni termasuk la diri saya.Selepas bersalin anak kedua memang nekad nak kurus macam anak dara balik.Alhamdulilah impian menjadi kenyataan  J . Sepanjang tempoh kehamilan 9 bulan badan akan mula naik bak tembikai.hihi..Jadi selepas bersalin la kita mula risau macam mana nak kembalikan… Read More Tips kembali kurus macam anak dara selepas bersalin

Uncategorized

Punca Kentut Vagina Dan Cara Mengatasinya

Tentunya ada dikalangan wanita yang pernah mengalami kentut vagina. Dengar namanya saja sudah cukup fobiakan.Kadang-kadang timbul perasaan malu juga.Kenapa kentut keluar melalui faraj? Sebenarnya keadaan seperti ini terjadi disebabkan oleh faraj yang sangat-sangat longgar. Keadaan ini seumpama terdapat banyak air seperti kita membuka air paip lalu air menderu keluar ada ketikanya tersangkut dan ada juga yang tersembur… Read More Punca Kentut Vagina Dan Cara Mengatasinya

Uncategorized

Tips hilangkan badan bau tengik supaya lebih selesa di samping rakan-rakan

Badan bau tengik  sangatlah tidak selesa dan kurang menyenangkan.Malu kan kalau lalu sebelah orang tetiba orang jeling-jeling sambil tutup hidung.Mesti membuatkan kita tak selesa dengan diri kita.Pemakaian baju cantik bergaya tapi badan bau tengik. Badan bau tengik memang membuatkan kita kurang selesa dengan penampilan sendiri. Nanti mesti apa yang kita buat jadi serba tak kena.… Read More Tips hilangkan badan bau tengik supaya lebih selesa di samping rakan-rakan

Uncategorized

Selamat Hari Lahir Nur Auni Insyirah

19.11.2011 – 19.11.2014 Genap 3 tahun kelahiran puteri hati intan payung kesayangan ibu ayah Nur Auni Insyirah. Alhamdulillah..syukur yaAllah..terima kasih kerana Engkau telah menganugerahkan kepada kami seorang permata hati  yang sangat tak ternilai ini.. Semoga anak ibu menjadi seorang insan yang berjaya di dunia dan akhirat serta menjadi anak yg solehah..Ibu dan ayah sangat sayangkan… Read More Selamat Hari Lahir Nur Auni Insyirah

Uncategorized

Confius Memilih Set Kehamilan??

Pastinya ibu-ibu yang disahkan hamil mula mencari-cari Set Kehamilan sebagai supplement untuk memastikan kandungan membesar dengan sihat kan.Ye lah kita ni bila dah hamil mesti perlukan banyak nutrisi.Dulu hanya perlu untuk kita seorang tapi sekarang perlu untuk berdua pula.Jika kita tak cukup nutrisi bagaimana pula dengan bayi dalam kandungan kita kan. Antara set kehamilan di pasaran Set kehamilan Shaklee adalah antara set supplement… Read More Confius Memilih Set Kehamilan??

Uncategorized

Kejang Betis Semasa Hamil

Tersentak di tengah malam  ketika tengah lena tidur di buai mimpi akibat diserang kejang betis memang sangat menyakitkan. Walau kesakitan yang dialami hanya seketika namun kekerapan diserang kejang betis setiap kali bangun tidur amat merisaukan dan trauma kepada ibu mengandung.    Kejang betis adalah masalah biasa ketika kita sedang hamil. Ia selalunya berlaku dalam trimester… Read More Kejang Betis Semasa Hamil