Tips banyakkan susu ketika sesi mengepam

Uncategorized

Untuk ibu-ibu terutamanya ibu yang baru tentu nya tercari-cari cara yang untuk banyakkan susu kan.sama juga seperti sya dulu.Pelbagai teknik sya cuba untuk banyakkan susu ketika sesi mengepam.Ok untuk ibu-ibu yang mencari tips dan cara banyakkan susu ibu bolehlah mencuba beberapa tips di bawah. • Berimaginasi ketika mengepam supaya banyak susu ibu terhasil. Maksudnya, anda imaginasikan bayi …

Continue Reading

Kekal Fokus Rahsia Kejayaan Pelajar Cemerlang

Uncategorized

Semalam duduk godek-godek google  sya terjumpa satu video yang sangat menarik tentang satu kajian saintifik dijalankan oleh University of Oxford, UK. So rasa rugi kalau tak share dengan semua.  Dalam kajian ni, beberapa pelajar sekolah rendah dipilih berdasarkan prestasi mereka yang agak lemah dalam pelajaran.  Mereka ni kebanyakannya ada masalah kurang daya ingatan, susah focus …

Continue Reading

Tips kembali kurus macam anak dara selepas bersalin

Uncategorized

Setiap wanita selepas bersalin mesti mengidamkan bentuk badan kembali kurus macam anak dara kan.Masalah ni termasuk la diri saya.Selepas bersalin anak kedua memang nekad nak kurus macam anak dara balik.Alhamdulilah impian menjadi kenyataan  J . Sepanjang tempoh kehamilan 9 bulan badan akan mula naik bak tembikai.hihi..Jadi selepas bersalin la kita mula risau macam mana nak kembalikan …

Continue Reading

Tips Hilangkan Badan Bau Tengik Supaya Lebih Selesa Di Samping Rakan-Rakan

Vitamin Untuk Detox Vitamin Untuk Kecantikan Vitamin Untuk Lelaki Vitamin Untuk Wanita

Anda ada masalah badan bau tengik ? Mencari penyelesaian atau tips hilangkan bau badan tengik supaya lebih selesa di samping rakan rakan ?  Badan bau tengik  sangatlah tidak selesa dan kurang menyenangkan.Malu kan kalau lalu sebelah orang tetiba orang jeling-jeling sambil tutup hidung.Mesti membuatkan kita tak selesa dengan diri kita.Pemakaian baju cantik bergaya tapi badan …

Continue Reading

Selamat Hari Lahir Nur Auni Insyirah

Uncategorized

19.11.2011 – 19.11.2014 Genap 3 tahun kelahiran puteri hati intan payung kesayangan ibu ayah Nur Auni Insyirah. Alhamdulillah..syukur yaAllah..terima kasih kerana Engkau telah menganugerahkan kepada kami seorang permata hati  yang sangat tak ternilai ini.. Semoga anak ibu menjadi seorang insan yang berjaya di dunia dan akhirat serta menjadi anak yg solehah..Ibu dan ayah sangat sayangkan …

Continue Reading

Confius Memilih Set Kehamilan??

Uncategorized

Pastinya ibu-ibu yang disahkan hamil mula mencari-cari Set Kehamilan sebagai supplement untuk memastikan kandungan membesar dengan sihat kan.Ye lah kita ni bila dah hamil mesti perlukan banyak nutrisi.Dulu hanya perlu untuk kita seorang tapi sekarang perlu untuk berdua pula.Jika kita tak cukup nutrisi bagaimana pula dengan bayi dalam kandungan kita kan. Antara set kehamilan di pasaran Set kehamilan Shaklee adalah antara set supplement …

Continue Reading

Kejang Betis Semasa Hamil

Uncategorized

Tersentak di tengah malam  ketika tengah lena tidur di buai mimpi akibat diserang kejang betis memang sangat menyakitkan. Walau kesakitan yang dialami hanya seketika namun kekerapan diserang kejang betis setiap kali bangun tidur amat merisaukan dan trauma kepada ibu mengandung.    Kejang betis adalah masalah biasa ketika kita sedang hamil. Ia selalunya berlaku dalam trimester …

Continue Reading