Uncategorized

Makanan Penggalak Susu Ibu Yang Mudah Dan Berkesan

Sudah menjadi lumrah bagi ibu -ibu yang dah di sahkan hamil memasang niat , menyimpan impian untuk menyusukan bayi kita sehingga 2 tahun kan.Namun ada yang tersungkur di tengah jalan kerana perjalanan penyusuan bukan semudah yang kita katakan.Sya tak terkecuali dari pada tu,Selepas gagal menyusukan anak yang sulong sepenuhnya sya sedih sangat dan bila dah… Read More Makanan Penggalak Susu Ibu Yang Mudah Dan Berkesan

Uncategorized

Ganti Puasa Ibu Menyusu

Sekarang dah penghujung bulan 3 atau akhir bulan jamadilakhir.Pejam celik rupanya dah tak lama pun bulan rmadhan nak sampai.Dah tak banyak bulan pun lagi kan. Sapa yang belum ganti puasa tahun lepas cuba angkat kening -_^..hihi..Mesti ramai lagi kan antara kita yang masih belum mengantikan puasa.Sya alhamdulilah 3 tahun berturut-turut dapat puasa penuh tanpa perlu… Read More Ganti Puasa Ibu Menyusu

Uncategorized

Atasi Masalah Sakit Gastrik Supaya Tak Berulang Lagi

Beberapa hari lepas sy di hubungi seorang remaja yang ingin mencari penyelesaian tentang masalah sakit gastrik yang beliau derita sejak sekian lama.Muda remaja lagi umurnya baru 22 tahun , tapi sakit derita gastrik yang beliau hadapi adalah dari usia beliau 12 tahun lagi.Beliau berkata setiap kali sakit gastrik datang memang  beliau terpaksa jumpa doktor dan… Read More Atasi Masalah Sakit Gastrik Supaya Tak Berulang Lagi

Uncategorized

Legakan Pedih Ulu Hati Dengan Soy Protien Isolate Powder

Mesti ada ramai antra kita pernah mengalami masalah pedih ulu hatikan??Adakah kita tahu apakah itu peduh ulu hati.?? Pedih ulu hati sebenarnya tiada kaitan pun dengan masalah hati tetapi ia tetap berkait rapat dengan masalah perut atau gastrik. Pedih ulu hati atau dalam bahasa inggris dikenali sebagai “Gastro EsophagealReflux” merupakan rasa sakit di bahagian perut… Read More Legakan Pedih Ulu Hati Dengan Soy Protien Isolate Powder

Uncategorized

Merawat Katarak Mata Dengan Mudah Dan Selamat Tanpa Perlu Pembedahan

Katarak adalah sejenis kerosakan mata yang menyebabkan kanta mata berselaput dan menjadi rabun.Kanta mat amenjadi keruh dan cahacya tidak dapat menembusuinya. Keadaaan ini menjejaskan penglihatan seseorang dan akan menjadi buta sekiranya terlewat mendapatkan rawatan.Masalah katarak mata berbeza dengan masalah mata glaukoma. Info katarak mata Katarak mata di sebbkan oleh peningkatan usia , kencing manis ,… Read More Merawat Katarak Mata Dengan Mudah Dan Selamat Tanpa Perlu Pembedahan

Uncategorized

Simptom Kekurangan Kalsium

Mungkin ada di antara kita yang memandang ringan tentang pengambilan kalsium.Bagi kita yang dewasa kalsium hanta di perlukan oleh kanak-kanak yang sedang membesar.Orang dewasa tidak memerlukannya sama sekali.Kita silap sebenarnya.Kita yang dewasa juga sangat memerlukan kalsium kerana semakin meningkat usia dewasa semakin banyak kalsium hilang dalam badan.Kita tidak akan sedar kita memerlukan kalsium sehingga kita… Read More Simptom Kekurangan Kalsium

Uncategorized

Tips Menangani Masalah Anak Memilih Makanan

Sya antara salah seorang ibu beranak dua yang mengalami masalah anak memilh makan dan tidak suka makan makanan berkhasiat.Sya rasa ramai ibu-ibu di luar sana yang alami masalah sama seperti sya kan. Terdapat dua kategori anak memilih makanan iaitu sama ada anak tersebut picky eatter atau mempunyai sindrom food neuphobia.kedua-dua masalah ini biasanya dialami oleh… Read More Tips Menangani Masalah Anak Memilih Makanan

Uncategorized

Majlis Sambutan Hari Lahir Nur Damia Insyirah

Alhamdulilah syukur majlis sambutan hari lahir puteri kedua sya selesai mengikut seperti yang telah dirancang. Kami laki bini sepakat mengadakan sedikit majlis makan-makan untuk Damia.Tahun ni ada rezeki lebih jadi untuk itu kami kongsikan bersama-sama dengan cara adakan makan-makan.Majlis pun bukan la sebesar mana.Buat ala kadar ikut poket kami.Hanya menjemput saudara mara terdekat jer. Semua… Read More Majlis Sambutan Hari Lahir Nur Damia Insyirah