Hebatnya Zikir Al-Wahhab

Uncategorized

Kehebatan zikir ini is very amazing. Alangkah hebatnya zikir al-wahhab ini. Dulu tak pernah pun tahu kehebatan zikir zikir ni.Tapi bila join shaklee alhamdulillah banyak perkara ilmu akhirat yang sya mula belajar.Dalam bisness ni bukan saja di ajar cara untuk berjaya di dunia tapi untuk berjaya di akhirat juga.Syukur di temukan dengan group yang sangat …

Continue Reading
Masalah Period Tak Teratur

Cara Atasi Period Tak Teratur Dengan Mudah

Vitamin Untuk Kesuburan Vitamin Untuk Wanita

Kitaran haid sangat penting untuk kaum wanita terutamanya wanita yang telah mendirikan rumah tangga.Mempunyai kitaran tetap bermakna tempoh di antara haid adalah konsisten.Haid atau period biasanya 28 hari, tetapi bergantung kepada setiap individu wanita, boleh jadi setiap 20 hari kepada setiap 35 hari. Apakah yang dimaksudkan dengan kitaran haid yang tidak teratur? Mempunyai kitaran yang …

Continue Reading

Bengkak Tonsil Boleh Dicegah Dengan Mudah Tanpa Perlu Pembedahan

Vitamin Untuk Tonsil

Tonsil adalah dua nodus limfa yang terletak pada setiap bahagian belakang tekak kita. Ia berfungsi sebagai mekanisme pertahanan, membantu untuk mencegah jangkitan daripada memasuki seluruh badan kita. Apabila tonsil dijangkiti, keadaan ini dipanggil tonsillitis. Tonsillitis boleh berlaku pada semua peringkat umur dan merupakan penyakit biasa pada kanak-kanak. Keadaan ini boleh disebabkan oleh pelbagai jenis virus yang …

Continue Reading

Cara Untuk Dapatkan Tulang Yang Sihat

Vitamin Untuk Tulang

Pengambilan makanan yang seimbang boleh membantu membina tulang yang lebih sihat dan kuat, selain daripada pengambilan kalsium (supplement atau susu) semata-mata. Kalsium amatlah penting dan perlu ada pada tahapnya dalam badan kita. Ini untuk mengelak daripada masalah tulang yang sering kita dengar iaitu osteoporosis. Osteoporosis ni adalah dimana tulang semakin lemah dan rapuh.     Pengambilan …

Continue Reading

Atasi Masalah Badan Berangin Dengan Mudah

Vitamin Untuk Angin Vitamin Untuk Ibu Hamil Vitamin Untuk Wanita

Bila badan berangin, kembung perut atau perut rasa sebu memang rasa tak senang duduk.Nak ubat apa pun jadi tak selera.Kadang sampai nak duduk atau berdiri tegak pun dah tak boleh kan.Ini kebiasaannya terjadi bila kita lambat makan, terlebih minum air atau terlebih makan.Kali ni saya kongsikan cara atasi masalah badan berangin dengan mudah di dalam badan …

Continue Reading
Tips Penting Wanita Bekerjaya

Tips Penting Wanita Bekerjaya

Tips

  Zaman zaman kini yang mana kos kehidupan terus meningkat adalah punca utama para wanita terpaksa keluar sebagai seorang pekerja demi menambah serta membantu para suami agar dapat mencukupkan keperluan rumahtangga. Walaubagaimanapun, tugasan sebagai seorang isteri dan ibu tetap perlu diselesaikan. Disini saya kongsikan beberapa tips yang boleh anda laksanakan.  ? Membasuh dan menyidai pakaian …

Continue Reading