Month: September 2017

11 Tips Tidur Lena Semasa Hamil

Anda mencari tips tidur lena semasa hamil ? Kalau jawapannya YA anda mesti teruskan membaca entry ini. Waktu tidur adalah waktu yang sukar dan tidak selesa terutamanya semasa hamil. Namun, untuk mendapatkan tidur yang lena  lebih-lebih lagi apabila kandungan sudah semakin membesar amatlah sukar. Ini berlaku kerana kesan daripada pelbagai faktor yang salah satunya membabitkan …

11 Tips Tidur Lena Semasa HamilRead More »

Tidak Selesa Pada Akhir Kehamilan

Memasuki minggu ke-28 kehamilan,bermakna kita dah masuk fasa trimester ketiga. Fasa menunggu hari dan seterusnya bersedia untuk menerima kehadiran orang baru dalam keluarga. Pada trimester ketiga ni, dengan keadaan perut yang memboyot, kita mulalah rasa sangat letih dan tak larat nak bergerak banyak dan rasa tidak selesa. Pada waktu ni pertumbuhan baby berlaku dengan pantas …

Tidak Selesa Pada Akhir KehamilanRead More »

Hilangkan Batuk Semasa Hamil

Cara Mudah Hilangkan Batuk Semasa Hamil

Anda nak hilangkan batuk semasa hamil?     Batuk ketika hamil sangat la memeritkan dan menyeksakan. Apa lagi kalau batuk yang teruk, berkahak dan berlarutan sehingga berminggu-minggu malah ada yang berbulan.   Selain menyeksakan, lebih stress lagi, batuk sampai terkencing pun ada. Itulah realiti ibu hamil yang terpaksa dihadapi.   Bahaya sebenarnya batuk sampai berkahak …

Cara Mudah Hilangkan Batuk Semasa HamilRead More »

Adakah Nanas Bahaya Untuk Ibu Hamil ?

Ramai yang kata kita tak boleh nak makan nanas sepanjang tempoh kehamilan, kerana ianya tajam dan boleh menyebabkan keguguran atau mendorong kepada kelahiran pramatang. Benarkah nanas ini bahaya untuk ibu hamil? Macam mana pula kalau ada ibu yang benar-benar mengidam dan teringin nak makan nanas? Atau morning sickness yang tak boleh makan makanan lain kecuali …

Adakah Nanas Bahaya Untuk Ibu Hamil ?Read More »

Testimoni Set The Radiant 4 Shaklee

THE RADIANT 4 adalah kombinasi 4 produk yang akan memberikan efek kulit sihat dari dalam , sekaligus menjadikannya cantik berseri. Penjagaan kulit adalah antara yang penting untuk kaum wanita. Ini adalah kerana nutrients yang mengekalkan kesihatan tubuh anda adalah sama dengan nutrients yang mengekalkan kesihatan kulit anda. Ikuti tips menganjalkan kulit yang akan saya kongsikan. Hanya …

Testimoni Set The Radiant 4 ShakleeRead More »

PROMOSI SEPTEMBER – THE RADIANT 4

Rahsia kulit berseri kini bukan rahsia lagi. Shaklee membawakan 4 nutrien penting untuk kecantikan dan kesihatan kulit kita luar dalam.  PROMOSI SEPTEMBER – THE RADIANT 4 Apa yang special promo bulan ini Shaklee fokus untuk set kulit atau nama set dia SET RADIANT 4. Apa yang ada dalam set ni; 💧COLLAGEN POWDER 💧ESP 💧GLA COMPLEX  …

PROMOSI SEPTEMBER – THE RADIANT 4Read More »

Buasir Ketika Hamil.Bagaimana Cara Untuk Merawatnya?

Buasir boleh berlaku kepada sesiapa sahaja tidak mengenal usia. Selalunya buasir dikesan pada golongan dewasa yang berusia 30 tahun ke atas. Buasir juga biasa berlaku kepada wanita hamil. Apakah tips merawat buasir ketika hamil?Bagaimana cara untuk merawatnya ?   Buasir sering dikaitan dengan kesukaran membuang air besar atau sembelit. Perubahan hormon progesteron ketika hamil akan menyebabkan otot …

Buasir Ketika Hamil.Bagaimana Cara Untuk Merawatnya?Read More »

E-Book Pertama Saya Tentang Persediaan Berpantang Sendiri Untuk Ibu Moden

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own MailChimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ Assalamualaikum w.b.t  Saya nak kongsi satu e-book PERCUMA untuk semua mummy to be yang bakal berpantang …

E-Book Pertama Saya Tentang Persediaan Berpantang Sendiri Untuk Ibu ModenRead More »