10 Manfaat Coenzyme Q10 ; CoQ10 Shaklee

10 Manfaat Coenzyme Q10 ; CoQ10 Shaklee

Vitamin Untuk Jantung Vitamin Untuk Kesuburan Vitamin Untuk Lelaki Vitamin Untuk Tenaga

Coenzyme Q10 atau lebih dikenali sebagai CoQ10 adalah produk terbaru yang dikeluuarkan oleh Shaklee pada awal Januari yang lalu.CoQ10 shaklee sangat membantu untuk menghasilkan atau menambah tenaga untuk kita terutamanya yang berkerja berat.Badan kita menghasilkan tenaga secara semulajadi  , tapi semakin kita berumur , tenaga makin kurang dihasilkan.

Masalah kesihatan seperti sakit jantung , brain disorder dan kanser ada kaitan dengan kekurangan Coenzyme Q10 atau CoQ10 ni.Terdapat banyak sangat kajian CoQ10 ni sebenarnya.

 

Manfaat Coenzyme Q10 ; CoQ10 Shaklee

 

Apa itu Coenzyme Q10 ;CoQ10 Shaklee ?

CoQ10 adalah compound dalam badan kita yang disimpan dalam mitochondria sel badan kita.Mitochondria ni tugasnya macam bateri dalam sel.Ia bekalkan tenaga sel.Mitochondria ni juga lah yang melindungi sel badan kita dari oxidative damage dan juga dari bakteria dan virus punca penyakit.

Semakin kita berusia , semakin kurang CoQ10 terhasil.Sebab itu la orang berumur / orang tua kurang dah compound ni.

10 manfaat utama Coenzyme Q10 ( CoQ10 )

1.Meningkatkan Kesihatan Jantung Keseluruhan

Enzim ini membantu dalam pengekalan keadaan oksidatif normal kolesterol LDL. Bersama-sama dalam meningkatkan peredaran darah yang lebih baik untuk jantung, enzim ini juga membantu otot jantung bekerja secara optimum. Enzim ini juga bermanfaat dalam melindungi dinding arteri daripada pelbagai keadaan yg dianggap bahaya, termasuk deposit lemak.

Berjuta-juta rakyat Jepun menggunakan koenzim ini untuk merawat dan mengawal semua jenis masalah jantung. Jepun juga merupakan pembekal utama Q-10 ke Amerika Syarikat dan Kanada. Penyelidikan dijalankan ke atas pesakit jantung mengambil makanan tambahan Q10, apabila digunakan bersama-sama dengan ubat-ubatan lain, ia boleh membantu dalam pemulihan yg lebih cepat daripada kegagalan jantung. Walaupun dikatakan bahawa penggunaan enzim ini mungkin boleh mengurangkan risiko kegagalan jantung, fakta-faktanya masih belum diwujudkan.

2.Potensi untuk menggagalkan Neuropati Diabetic:

Neuropati atau dipanggil kerosakan saraf adalah punca utama kematian di kalangan pesakit kencing manis. Kajian yang dijalankan ke atas pesakit kencing manis menunjukkan bahawa meningkatkan tahap Koenzim Q10 dengan bantuan makanan tambahan sebenarnya boleh mengurangkan risiko keadaan ini Para penyelidik yang menjalankan kajian ke atas tikus yg diabetes mencadangkan bahawa enzim ini benar-benar boleh digunakan sebagai terapi jangka panjang pencegahan dalam pesakit kencing manis.

3. Elakkan Penyakit Gusi

Q-10 adalah makanan tambahan yang baik untuk penyakit gusi. Anda boleh mengambil mereka secara lisan dalam bentuk makanan tambahan.

4. Membantu Dalam Rawatan Daripada Pelbagai Masalah Perubatan 

Q10, apabila digunakan bersama dengan ubat kanser lain, sebenarnya boleh menyebabkan hasil penyembuhan yang lebih baik, terutama dalam kes-kes kanser payudara. Dadah dan ubat-ubatan dengan Q-10 sebagai satu komponen utama yang ditetapkan untuk otak dan kecelaruan tingkah laku seperti penyakit Parkinson, penyakit Huntington dan lain-lain enzim ini juga digunakan dalam rawatan distrofi otot, sindrom keletihan kronik atau CFS, dan penyakit Lyme.

5. Membantu Penurunan Berat Badan

Sebagai antioksidan, Q10 boleh membebaskan badan manusia daripada toksin berbahaya, dengan itu memastikan kadar metabolik yang lebih baik. Semakin tinggi kadar metabolisme, lebih cepat penurunan berat badan akan berlaku. Sifat antioksidan enzim ini membantu dalam meningkatkan kadar pembakaran lemak semasa senaman, dengan itu menggalakkan penurunan berat badan.

6. Membantu Dalam menguatkan rambut

Koenzim adalah antioksidan yg melawan kerosakan radikal bebas dan menguatkan rambut anda. Selain mencuci banyak kotoran dari kulit kepala anda, ia juga mengurangkan keguguran rambut. Oleh itu, ia membanturambut anda kelihatan lebih tebal. Walaupun Coq10 dalam coqhealth plus adalah cara terbaik untuk mengawal keguguran rambut, anda juga boleh menggunakan syampu yang mengandungi enzim coq10.

7. Sebagai Penggalak Tenaga

Manfaat Koenzim Q10 yg lain adalah memperlahankan pembekuan darah. Walaupun tidak ada kajian untuk menyokong faedah besar daripada Q-10, ia digunakan secara meluas untuk meningkatkan tenaga dalam badan. Ini adalah kerana koenzim ini menyumbang kepada pengeluaran ATP, yang merupakan molekul yg hadir dalam sel-sel badan. ATP berfungsi seperti bateri yang boleh dicas semula dan membekalkan tenaga untuk sel-sel badan, dengan itu meningkatkan tahap tenaga seseorang.

8. Membantu Dalam Rawatan Penyakit Genetik Dan Diwarisi

Para penyelidik telah mengkaji kesan Q-10 pada beberapa gangguan yang diwarisi di mana terdapat mitokondria yg gagal berfungsi. Q-10 memulihkan semula mitokondria yg tidak berfungsi dan mengalirkan tenaga seperti sedia kala. Enzim ini juga membantu dalam meningkatkan stamina untuk digunakan oleh mereka yg bina badan.

9. Meningkatkan Kekebalan anda

Koenzim ini diketahui menyebabkan sistem imun yang lebih kuat dengan cara memerangkap radikal yang tidak diingini, yang jika dibiarkan akan menghalang fungsi norma badan. Itulah sebabnya Coq10 dicdangkan sebagai makanan tambahan bagi mereka yang tertakluk kepada syarat-syarat seperti HIV / AIDS, migrain, dan sakit kepala. Coq10 juga membantu isu-isu yg berkaitan dengan ketidaksuburan lelaki,dan berkesan dalam mengurangkan kesakitan otot yang dicetuskan oleh statin. Enzim-enzim ini juga merupakan salah satu di antara ubat-ubatan yang ditetapkan untuk menurunkan paras kolesterol.

10. Untuk Sihat, Kulit muda

Kajian menunjukkan bahawa Koenzim Q10 memberi manfaat kepada kulit anda. Sifat antioksidan enzim ini membantu dalam membaiki kerosakan radikal bebas dan mengurangkan garis-garis halus, kedutan, dan tanda-tanda penuaan. Oleh itu, enzim ini boleh digunakan untuk memiliki kulit yang lebih anjal, lebih muda dan bebas dari kesan sinaran UV.

Sekarang dah tahu kelebihan dan manfaat coq10, inilah masanya untuk tambahkan Coqhealth PLus sebagai vitamin tambahan harian dalam diet anda. Ianya boleh dikatakan memelihara fungsi badan tidak kira kesihatan ataupun kecantikan dari hujung rambut ke hujung kaki. Tidakkah untung tu mereka yg consume Coqhealth.

Nak Cuba Coenzyme Q10 (CoQ10) Jenama Shaklee ??

Boleh hubungi saya di 017-420.5506.Saya sedia membantu anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge