4 Sebab Kenapa Patut Beli Set Berpantang Shaklee

Alfalfa Energizing Soy Protein (ESP) osteMatrix Vitamin C Vitamin Ibu Berpantang Vitamin Ibu Menyusu Vitamin Untuk Ibu Keguguran

Untuk entry kali  ni dan semperna bulan terakhir promo Set Postnatal ni sya nk la share dengan semua sebab kenapa patut beli Set Berpantang Shaklee. 

 

1. Set yang sangat lengkap
Ibu-ibu selepas bersalin digalakkan mengambil makanan yang bernutrisi tinggi dan seimbang untuk
memulihkan luka, menyeimbangkan hormon dan memulihkan tenaga.
Set Berpantang Shaklee menyediakan nutrisi-nutrisi yang diperlukan untuk memulihkan kesihatan selepas bersalin. Ia mengandungi multivitamin, protein lengkap, vitamin dan mineral untuk ibu-ibu selepas bersalin.
Kenapa sya kata ianya lengkap? Ini Kerana ia menyediakan nutrisi yang sangat diperlukan oleh ibu, sebagai contoh tenaga. B Complex menukarkan makanan kepada tenaga.  Itu yang penting bagi ibu-ibu yang baru lepas bersalin. Kita perlukan tenaga untuk menguruskan diri sendiri, bayi baru lahir dan juga anak-anak yang lain. Belum tambah lagi kalau si kecil kena jaundis, kena ulang-alik ke klinik kesihatan untuk monitor bacaan kuningnya.
Selain itu , ESP yang mengandungi protein lengkap untuk membina tisu-tisu badan yang tercedera semasa melahirkan anak. Ramai yang ambil Set Bersalin Shaklee mengatakan luka jahitan akan lebih cepat kering (bila cepat kering, kurang risiko untuk jangkitan kuman dan juga jahitan tidak terbuka)
Ada sesetengah ibu yang berpantang dan hanya mengambil ikan bakar,sayur rebus dan nasi putih sahaja.Ada sesetengah sayuran perlu dielakkan untuk memulihkan bahagian dalaman dan juga untuk mengelakkan bayi kembung.Kekurangan serat dalam makanan menyukarkan pelawasan ibu yang berpantang. Set Berpantang Shaklee mengandungi Ostematrix yang bukan sahaja membekalkan keperluan kalsium untuk kita malah ia membantu urusan kita membuang air besar.
2. Set yang praktikal
Set Berpantang Shaklee ini sangat praktikal kerana penggunaannya boleh diteruskan walaupun sudah habis tempoh berpantang 44 hari.
Set Berpantang Shaklee ini di katakan praktikal kerana ia boleh diambil oleh ibu-ibu yang bersalin secara normal, pembedahan (ceaserian), gentle birthing dan sebagainya. Tak kisah bagaimana kisah kita melahirkan zuriat,kita boleh ambil Set Berpantang Shaklee ini seawal mungkin sebaik keluar dari labour room pun.
3. Set yang sangat jimat
Walaupun ibu-ibu ambil Set berpantang Shaklee ini untuk menjayakan misi penyusuan, namun ibu-ibu dapat bonus, mengurangkan berat badan dan mendapat berat badan yang ideal. OmegaGuard yang terkandung dalam set ini membekalkan DHA kepada susu ibu yang penting untuk perkembangan otak baby di samping membantu membakar lemak ibu.  Jimat tak perlu beli produk pelangsingan badan yang belum tentu selamat untuk bayi.
Ibu yang menyusukan bayi membakar lebih kurang 500 kcal sehari dan ditambah pula dengan pengambilan Omega Guard yang membakar lemak tanpa menjejaskan susu ibu. Memang awesome! Ibu -ibu boleh dapatkan kembali berat badan yang ideal selepas bersalin.
Set Bersalin Shaklee sangat praktikal dan jimat kan!
4. Menjayakan Misi
Penyusuan
Ibu-ibu sekarang lebih peka dengan kebaikan penyusuan susu ibu secara eksklusif.  Sistem imunisasi anak-anak lebih kuat, wujud ikatan yang erat antara ibu dan anak, anak-anak tidak obes (terlebih berat badan), sistem pencernaan anak yang sempurna (tidak kembung dan sebagainya) dan lain-lain.
Antara masalah yang sering dihadapi oleh ibu-ibu yang baru bersalin ialah tiada susu dan anak tidak kenyang.
Ibu-ibu digalakkan untuk menyusukan bayi dalam tempoh sejam pertama selepas kelahiran. Ini adalah untuk meransang otot mulut bayi untuk mencetuskan stimulasi susu di otak ibu. Ibu-ibu haruslah sentiasa berfikiran positif  ” saya ada susu” untuk menjayakan misi penyusuan susu ibu.
Set Berpantang Shaklee mengandungi Alfalfa yang tinggi dengan protein dan kalsium untuk meransang penghasilan susu ibu. Keberkesanan Alfalfa sebagai bahan penggalak susu (fenugreek) telah terbukti sejak dahulu lagi dan Alfalfa telah dikenalpasti sebagai makanan paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.
EnergizingSoy Protein  (ESP) pula yang membantu ‘memekatkan’ susu ibu agar anak kenyang.
Tiada kajian yang menunjukkan  ESP mampu ‘memekatkan’ susu ibu, namun ia terbukti benar melalui pengalaman sendiri dan pengguna lain.
Ada yang telah membuat perbandingan susu perahan selepas minum ESP dan tanpa ESP. Hasilnya susu perahan selepas ibu meminum ESP adalah lebih pekat.
Bukan mudah untuk menjayakan misi penyusuan ibu, ibu-ibu perlukan lebih tenaga, sokongan moral dan sistem imunisasi yang kuat dan semuanya itu boleh didapati dari Set Berpantang Shaklee.  Ada Vitalea, B Complex dan ESP untuk sumber tenaga segera, B Complex sebagai penstabil emosi ketika berpantang, Vitamin C untuk badan yang sihat(tidak mudah demam dan selsema kerana ketika berpantang, sistem imunisasi ibu adalah lemah).
Dah baca dan tau kan kenapa patut beli set berpantang shaklee ni.
Jom grab postnatal set ni sebelum berakhirnya bulan september ni.Boleh call sya untuk buat tempahan atau icon di bawah untuk terus membuat pembelian menggunakan kad kredit atau debit kad. 

 
Kalau susah dan perluakan apa apa masalah boleh contact sya seperti talian di bawah

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *