5 PERKARA PERLU DIELAKKAN UNTUK KURUS

Uncategorized

Mesti ramai yang telah mencuba pelbagai jenis produk untuk
kuruskan badan tetapi masih tidak berjaya mendapat keputusan yang memuaskan
malah ada juga yang langsung tak berjaya. Akhirnya mula dah putus asa dan
salahkan produk. Sebenarnya bukan salah produk tapi diri kita sendiri, tak nak
workout, skip makan dan faktor persekitaran.Kali ni sya nak kongsikan 5 perkara
yang perlu dielakkan untuk kurus.
5 PERKARA PERLU DIELAKKAN UNTUK KURUS

5 PERKARA PERLU DIELAKKAN UNTUK KURUS
1. Air Conditioner (AC)
Mengikut My Health News Daily, saat berada pada masa yang
agak lama di suhu yang dingin, tubuh tidak perlu bekerja untuk mendinginkan
atau menghangatkan tubuh. Bila tubuh berada di dalam zone bermalas-malasan, apa
yang terhasil? Berat badan yang semakin bertambah atau gemuk!
Berdasarkan penelitian yang diterbitkan di International
Journal of Obesity, daerah selatan Amerika Syarikat memiliki populasi obesiti
yang paling tinggi di antara negeri Amerika lainnya. Diketahui, rata-rata rumah
di sana menggunakan AC. Setiap tahunnya, permintaan akan AC rumah meningkat
dari 37% hingga 79% tiap tahunnya.
2. Kurang Tidur
Menurut penelitian yang dimuat dalam jurnal Archives of
Disease in Childhood, jika seseorang tidak cukup istirahat, ia boleh
memengaruhi pembentukan glukosa yang boleh mengakibatkan penyakit diabetes.
Kurang tidur boleh menambah rasa lapar dan anda mula mencari
kudapan untuk menghilangkan rasa lapar. Selain itu juga kurang tidur membuat
tubuh merasa penat sepanjang hari sehingga aktiviti fizikal pun berkurang.
Kurangnya olahraga dan tidak aktif aktiviti fizikal boleh menyebabkan berat
badan naik lebih cepat.
3. Menyalakan Lampu Saat Tidur
Kebiasaan menyalakan lampu saat tidur boleh menambah
beberapa inci lingkar pinggang Anda. Tidur dengan lampu kamar tetap menyala
akan membuat Anda sering terbangun. Terbangun di malam hari, berpotensi membuat
Anda lapar dan mengudap makanan yang ada di dapur.
4. Pencemaran
Menurut hasil kajian yang dijalankan Critical Reviews in
Food Science and Nutrition, pencemaran boleh mempengaruhi metabolisme tubuh.
Zat-zat berbahaya seperti endocrine (zat kimia yang terdapat
pada plastik) dan sisa pembakaran sampah yang ditemukan dalam tubuh manusia,
sering dihubungkan dengan obesiti. Begitu juga dengan zat yang terdapat dalam
pestisida. Zat-zat ini mengganggu sistem tubuh dan memperlahankan metabolisme.
5. Kumpul Bersama Teman yang Suka Makan
Dikutip dari That’s Fit, para peneliti dari Duke University
menemukan bahawa pola makan seseorang dipengaruhi oleh suatu kelompok atau
teman-temannya. Bila kita berkumpul dengan kelompok teman yang gemar makanan
berlemak atau manis, secara tidak sadar kita akan mengikuti cara makan mereka.
Mungkin bagi yang badannya kecil, makan banyak bukanlah
masalah. Tapi untuk yang mudah gemuk, mengikuti pola makan temannya yang kurus
dan rakus akan membuat berat badannya bertambah dengan cepat.
Oleh itu, jika anda telah melakukan kesemua tips untuk kurus
tetapi masih gemuk malah berat makin bertambah-tambah, sila semak 5 perkara
yang perlu dielakkan untuk kurus.
 Mana tahu jika dengan
diet yang sihat, senaman serta  5 perkara
yang perlu dielakkan,
korang akan dapat bentuk badan yang diinginkan.
Mungkin korang ingin cuba SET KURUS SHAKLEE paling laris dan
berkesan ni.

Pembelian produk nutrisi Shaklee sekarang sudah semakin mudah.
Anda boleh buat pembelian sendiri menerusi Shaklee Online Web tanpa perlu
melalui mana-mana SID dengan menggunakan Kad Debit/Kad Kredit Anda.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee, anda boleh order sendiri secara Online dengan KLIK
pada gambar di bawah ya.
Shaklee dah 20 tahun di
pasaran Malaysia dan lebih 50 tahun worldwide . Shaklee ada kelulusan
KKMdan halal diiktiraf oleh JAKIM . Boleh rujuk halal JAKIM di link ini .
Sekiranya anda berminat untuk
mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ,saya adalah wakil
pengedar sah anda . Sebarangpertanyaan seperti rundingan harga mengikutbudget
boleh dibuat dengan menghubungi saya ditalian berikut :
DAN
“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi
ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan
lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda
akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge