Atasi Masalah Kulit Muka Dengan Bahan-Bahan Semulajadi!

Tips Vitamin Untuk Kecantikan
Kecantikan sangat sinonim dengan wanita kan..Bagi mereka yang ada banyak duit bole la ke pusat pusat kecantikan tapi macam mama yang tak berapa nak mampu ni?? Tak kan nak biarkan je kulit muka tu kusam. Jangan risau sebab saya akan kongsikan cara mudah dan jimat untukatasi masalah kulit muka dengan bahan-bahan semulajadi!
1. Tomato
Tomato yang kaya dengan vitamin A, B1 dan C. Tomato bersaiz sederhana mengandungi 40% RDA untuk vitamin C. Sari ‘phytonutrient (lycopene)’ daripada tomato mampu melindungi sel-sel badan dari serangan penyakit.
Cara Pertama: Potong tomato kemudian gosok pada wajah, isinya dijadikan masker biarkan selama 10-15 minit. Bilas dengan air suam.
Cara Kedua: Jadikan jus tomato, amalkan selalu ia membantu mencerahkan kulit muka dari dalam.
Mampu mengurangkan lebihan minyak, menghaluskan dan memberi nurtrisi pada kulit
2. Lemon
Buah lemon mengandungi AHA (Alpha-Hidrocxy Acid) dan kaya dengan vitamin B, C, karbohidrat, potassium dan juga protein. Lemon membantu pengelupasan sel-sel kulit mati, perbaiki pori-pori besar dan membantu menghilangkan bekas-bakas jerawat anda.
Caranya: Perah buah lemon di dalam mangkuk, celupkan kapas ke dalam air perahan lemon dan sapukan pada wajah. Biarkan selama 3-5minit dan bilas.
3. Yogurt
Yogurt adalah susu yang dibuat melaui fermentasi bakteria, menghasilkan tekstur seperti gel dan bau yang unik pada yogurt. Ia mengandungi banyak protein, vitamin B, kalsium dan mineral.
Cara Pertama: Selepas mencuci kulit muka dengan bersih, ambil yogurt dan lumur pada muka dan bilas dengan air
Cara Kedua: Ambil yogurt dan lumur ke seluruh muka, baring dan biarkan kering selama beberapa minit, cuci dan bilas sehingga bersih
Bagi mereka yang tiada masa dan amat menghargai masa untuk membuat rawatan muka secara alami. Boleh je amalkan pengambilan ESP bersama dengan Sr Vita C Plus. Hasilnya pasti lagi hebat sebab bekalkan zat zat sihat untuk sel dalam badan dan untuk luaran.
Klik SINI ini untuk ketahui kebaikan ESP dan Vitamin C Plus dari Shaklee
Untuk order ESP dan Vitamin C boleh contact saya seperti talian di bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge