Uncategorized

Detox Dengan Cara Mudah

Kebelakangan
ini terdapat terlalu banyak,bermacam produk di pasaran bertujuan untuk detox.Oleh
sebab itu kali ini sya nak sharekan satu tips detox dengan cara yang mudah.
Antara kebaikan untuk detox ialah Keluarkan toksin dalam
badan, seimbangankn pH, sekat selera makan, kurangkan water retention, dan
macam-macan lagilah.Bagus sebenarnya jika kita selalu detoxkan badan
kita.Tapi ingat yer supaya jangan tersalah memilah protuk untuk tujuan detox
ni.Oke Jom kita lihat apa yang perlu kita buat dengan detox dengan cara yang mudah
ini.
Kawal pengambilan minuman
salah satu yang sering diabaikan dalam kebanyakkan plan diet ialah pengambilan
minuman. Jika kita seorang yang gemar dengan minuman-minuman yang manis ini,
kita mungkin telah mengambil kalori yang berlebihan tanpa kita
sedari. perlu diingat bahawa kalori melalui minuman juga dikira.Jika kita
peminat tegar minuman manis ini, alternatif yang ada ialah dengan cara
mengurangkan pengambilan kalori makanan kita. jika tidak usaha menurunkan berat
badan mungkin tidak akan berjaya.

Langkah terbaik ialah gantikan minuman manis ini dengan air suam atau
air kosong atau boleh cuba mewariasikan rasa air kosong dengan membuat
minuman detox seperti:
1- menambahkan perahan limau ke dalam air
2- perahan lemon dan madu
3- perasakan dengan hirisan timun dan daun mint

Minuman untuk detox
Detox penting untuk membantu kita menyingkirkan sisa-sisa toksik di
dalam badan yang di simpan sekian lama. lebihan toksik di dalam badan boleh
menghalang penurunan berat badan dan menyumbang kepada masalah kulit contohnya
jerawat.

Contoh minuman detox
1- air kosong minum 2-3 liter air
sehari
2- air kelapa fresh selain membersihkan saluran pencernaan, minum air
kelapa akan meningkatkan kekebalan tubuh dan bermanfaat menjaga tubuh tetap
terhidrasi dengan baik.
3- jus labu adalah ubat semulajadi yang sangat baik bagi mereka yang
pesakit masalah pencernaan dan keasidan. ini kerana sifat alkali-nya. serat
dalam jus labu juga menyembuhkan masalah pencernaan
4- teh hijau antioksidan semulajadi yang mengandungi polifenol,
sehingga membantu meregulasi glukosa dalam darah. polyphenol menghalang
pergerakan glukosa ke dalam sel-sel lemak, dan mencegah mereka memasuki aliran
darah
5- jus sitrus (oren/limau/lemon) sumber vitamin C, yang dikenali untuk meningkatkan imuniti. jus sitrus
kaya dengan flavonoid, antioksidan, yang melindungi sistem imun manusia dengan
bertindak terhadap kuman dan bakteria yang menyebabkan penyakit.

Tengok tak perlu keluarkan duit berpuluh ringgit  pun kan jika kita hendak detox dengan cara yang mudah.Memang amat berkesan dan
kesannya dapat di lihat seawal 2 minggu tau.Sya sendiri mengamalkan detox
dengan cara yang mudah
ini.Memang sangat berpuas hati.Tak percaya cuba dan
alami kesannya sendiri okes…
Alternatif lain  untuk detox jika tak ada masa untuk buat  detox dengan cara yang mudah ini kami di Shaklee ada
menawarkan produk yang sangat sesuai untuk tujuan detox iaitu :

Alfalfa
Complex
antara
penyahtoksik yang terbaik . 
Alfalfa Complex berasaskan
daun herba yang akarnya panjang jauh ke dalam tanah dan bertindak untuk detox
ke seluruh badan kita. Alfalfa Complex yang bersifat alkali boleh mengembalikan
badan kita yang berasid kepada keadaan normal dan membuang toksik di dalam
badan.
Herb-Lax 
Bertindak
untuk membersihkan usus kita daripada sisa lemak dan toksik yang melekat di
dalam usus ataupun colon. Herb-lax bertindak untuk meransang usus untuk
mempercepatkan proses detox dan pembersihan secara lembut iaitu membuang
najis-najis yang tersekat ataupun tersimpan lama.
Selain itu,
keberkesanan Herb-Lax menghilangkan bau badan, melegakan sembelit, mengurangkan
masalah jerawat dan usus boleh berfungsi dengan keadaan baik.
·         Mengandungi 9 herba semula jadi iaitu:
alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark,
licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root
·         Membersih najis yang tersekat secara
lembut
·         Membantu masalah sembelit
·         Mengempiskan perut
DTX Complex 
Hati
merupakan organ badan kedua terbesar selepas kulit. Antara punca utama hati
mengalami tinggi toksik adalah disebabkan oleh rokok.
Kandungan
utama menyebabkan DTX Complex Shaklee lain daripada yang lain ialah diekstrak
daripada biji benih pokok susu tisel dan cendawan Reshi yang mempunyai
antioksida yang tinggi. Iaitu berfungsi untuk menyokong keupayaan badan untuk
menghasilkan protein untuk menjana semula sel-sel hati yang telah rosak.
DTX Complex
memberi perlindungi yang baik untuk hati. Ia membantu menghasilkan protein yang
berfungsi dalam regenerasi sel hati dan mengekalkan pengaliran hempedu yang
normal. Bahannya digunakan secara tradisional yang mampu menggalakkan fungsi
hati yang sihat.

Sya dah amalkan detox denagn cara mudah ni dan alhamdulilah sya dapat apa hasil yang sya inginkan.Selain dari membuat air detox ni sya tetap ambil Alfafa dan Herb-lax untuk membantu lebih lagi bahan buangan dalam badan yang tidak di perlukan.Sya dah boleh pakai balik tau seluar jeans sya yang zaman sekolah dulu.Baju kurung lama-lama yang dlu tak muat pun sekarang dah muat kembali.

Pembelian produk nutrisi Shaklee sekarang sudah semakin mudah.
Anda boleh buat pembelian sendiri menerusi Shaklee Online Web tanpa perlu
melalui mana-mana SID dengan menggunakan Kad Debit/Kad Kredit Anda.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan SET SUPER DETOX ini , anda boleh order sendiri secara Online dengan KLIK
pada gambar di bawah ya.Jika anda nak membeli melalui saya sendiri pun bole. 
Shaklee dah 20 tahun di
pasaran Malaysia dan lebih 50 tahun worldwide . Shaklee ada kelulusan
KKMdan halal diiktiraf oleh JAKIM . Boleh rujuk halal JAKIM di link ini .
Sekiranya anda berminat untuk
mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ,saya adalah wakil
pengedar sah anda . Sebarangpertanyaan seperti rundingan harga mengikutbudget
boleh dibuat dengan menghubungi saya ditalian berikut :
DAN
“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi
ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan
lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda
akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”


Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

2 thoughts on “Detox Dengan Cara Mudah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge