ESP SHAKLEE!!! Banyak manfaatnya…

Uncategorized

Betul. Tak tipu.Nak KURUS(DIET), nak KULIT CANTIK, nak HILANG GASTRIK, nak SUSU BADAN BANYAK, nak USAHA UNTUK HAMIL, nak TENAGA cubalah ESP (Energizing Soy Protein) Shaklee …PROMO yg dinanti2.. Sekarang DAH KEMBALI!!

Yang nak KURUS (DIET) :

✔ESP Shaklee mempunyai GI sebanyak 39 sahaja! Rendah kan. Makanan yang mempunyai GI yang rendah dapat meningkatkan rasa kenyang berbanding makanan yang mempunyai Indeks Glisemik (GI) tinggi. Jika kita makan makanan yang mempunyai GI rendah, tempoh kenyang lebih lama.
✔Bila kita kenyang dalam tempoh yang lama, kuranglah kekerapan kita mengambil makanan lain. Ia membantu dalam mengurangkan berat badan dan membantu kehilangan lemak dalam badan.

Yang nak KULIT CANTIK :

✔Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan ESP kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot sihat serta memastikan kita sentiasa bertenaga. Membantu Memulihkan Pigmentasi , Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut.
✔ESP didapati dapat melembapkan kulit di samping dapat mengurangkan kulit berminyak. ESP juga dikatakan dapat melembutkan dan melicinkan kulit.
✔Soya dikatakan dapat mengurangkan kedutan halus di wajah. Dalam satu kajian yang dijalankan di Jepun yang dikeluarkan pada 2007 dalam Jurnal Nutritional Science and Vitaminology menunjukkan kulit wanita yang berumur sekitar 30-40 tahun yang mengamalkan pengambilan soya dapat memperbaiki kulit dari kedutan halus selepas 12 minggu.
✔Memperbaiki keanjalan kulit dengan menggalakkan penghasilan kolagen dalam sel badan. Ya.. soya adalah penggalak kolagen yang baik. Terdapat juga kajian yang menunjukkan soya dapat melambatkan proses penuaan.
✔ESP penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut.

Yang nak HILANG GASTRIC :

✔Sifat kacang soya adalah alkali berlawan dengan sifat asid perut. Jadi, bila minum ESP kesan gastric akan dikurangkan dengan meneutralkannya.
✔Zat dalam ESP akan digunakan untuk membina dan memulihkan dinding perut yang luka akibat gastric.
✔ESP dapat elakkan gastric kerana beri kesan kenyang yang lebih lama.

Yang usaha UNTUK HAMIL :

✔ ESP membantu membentuk tisu rahim yang sihat.
✔ Membantu membentuk sel ovum yang sihat dan sempurna untuk meningkatkan peluang persenyawaan.
Yang nak SUSU BADAN BANYAK
✔ ESP membantu susu ibu supaya menjadi lebih pekat berkrim dan dapat memberi kekenyangan yg lama pada si manja.
✔ Semasa menyusu, badan ibu memerlukan lebih protien dan kalsium. Dengan pengambilan ESP, secara tidak langsung ibu2 menyusu boleh mencukupkan keperluan protin harian. Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu.
✔ Bantu beri tenaga yang berpanjangan kerana kelebihan indeks glisemik rendah dalam ESP. Penyusuan boleh membakar kalori dari 200-500 sehari. Jika ibu menyusu tidak makan dengan seckupnya bagi memenuhi keperluan kalori harian mereka, ia menjadi penyebab kepada keletihan.

PERBEZAAN SHAKLEE

✔ Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. ESP dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

✔ Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya SHAKLEE bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen SHAKLEE dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

✔ Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi. Kandungan rendah lemak bukan GMO (Genetically Modified Organism) iaitu tidak merubah kandungan genetik organismanya, dan lengkap dengan protein yang mengandungi sembilan asid amino penting ini sesuai untuk seisi keluarga.

Pembelian produk nutrisi Shaklee sekarang sudah semakin mudah. Anda boleh buat pembelian sendiri menerusi Shaklee Online Web tanpa perlu melalui mana-mana SID dengan menggunakan Kad Debit/Kad Kredit Anda.

Sekiranya anda berminat nak beli mana produk nutrisi Shaklee, anda boleh order sendiri Online dengan KLIK pada gambar di bawah ya.

Shaklee dah 20 tahun di pasaran Malaysia dan lebih 50 tahun worldwide . Shaklee ada kelulusan KKMdan halal diiktiraf oleh JAKIM . Boleh rujuk halal JAKIM di link ini .

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ,saya adalah wakil pengedar sah anda . Sebarangpertanyaan seperti rundingan harga mengikut udget boleh dibuat dengan menghubungi saya ditalian berikut :

“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi ahli Shaklee ? Hubungi

saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge