Esp Shaklee Promosi November 2019

Energizing Soy Protein (ESP)

PROMOSI ESP SHAKLEE KEMBALI LAGI !!!!!!!!!!!!!

Esp Shaklee Promosi November 2019 !!!

Esp Shaklee Promosi November 2019

 

APA ITU ESP?


Esp adalah protein dan protein adalah makanan sel. So cuba bayangkan sel sel yang halus tu dapat makanan yang elok sihat dan semula jadi, Insyallah dengan izin Allah effect dia akan pergi ke seluruh tubuh badan kan? Kulit jadi cantik, sihat, bertenaga dan banyak lagi.

Apa akan berlaku kalau kekurangan protien dalam badan?

  • Kalau tak cukup protein, badan kita akan terasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
  • Boleh akibat gastrik.
  • kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
  • Punca ulser perut + ulser usus.
  • Luka lambat sembuh akhirnya berparut.
  • Ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
  • Antibodi tak kuat.
  • Bila kurang protein, badan tak boleh lawan penyakit yang datang sebab kurang ketahanan.

Untuk pastikan badan kita cukup protin, lebih baik ambil makanan tambahan berasaskan protin seperti ESP ni. Ambil 3 sudu sehari sudah cukup untuk memastikan keperluan protin dalam badan kita mencukupi.

Apakah kebaikan dan manfaat minum ESP Shaklee ni?

Jom baca satu satu yer…

  • Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan.
  • Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.
  • Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
  • Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan.
  • Memberi ton warna kulit yang sekata.
  • Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu.
  • Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
  • Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
  • Rendah lemak, tanpa kolestrol
  • Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
  • 1 tong 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
  • Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
  • Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan.
  • Membantu mengurangkan risiko kanser.
  • Bertindak sebagai antioksidan.
  • Menguatkan sistem imun tubuh
  • Mempertingkatkan tahap kolestol baik.
  • Memelihara kesihatan jantung
  • Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
  • Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
  • Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.
  • Membantu merendahkan paras kolestrol.
  • Mencegah osteoporosis
  • Membantu pembentukan sel-sel baru.
  • Membantu menyembuhkan gastrik.
  • Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
  • Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
  • Memudarkan parut
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
  • Kecantikan kulit dan rambut

Apakah perbezaan ESP Shaklee dengan soya lain?

  1. ESP Shaklee dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)
  2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan
  3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
  4. 1 tin mengandungi 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
  5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
  6. Rendah lemak, tanpa kolestrol
  7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

Fungsi ESP Shaklee :

Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.

Untuk wanita yang sedang pregnant : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.

Untuk wanita yang menyusu anak: ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.

Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.

Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang.

Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.

Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!

Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa terlalu lemah nak tunggu waktu berbuka.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan ESP Shaklee atau apa jer  Vitamin Semulajadi Shaklee , saya adalah wakil pengedar sah anda seluruh Malaysia.Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh  hubungi saya di talian berikut:-

Klik icon di bawah untuk direct wasap saya tanpa perlu simpan number,

Nama: Fisya Yusof

Phone / Message / Whatapps :- 017-420 5506

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge