Cara Untuk Jadi Ahli Shaklee

Ada yang bertanya macam mana cara untuk jadi ahli Shaklee. Untuk daftar sebagai ahli Shaklee. Soalan yang familiar ialah;

 ➡ Kena bayar berapa ratus untuk daftar?

 ➡ Kena taja orang atas ke baru boleh jadi ahli?

 ➡ Kena buat stok ke baru boleh jadi ahli? 

Cara Untuk Jadi Ahli Shaklee Dengan Mudah dan Cepat

Kat sini Fisya nak terangkan, sebenarnya ada dua (2) cara jadi ahli shaklee di malaysia. 

1) Daftar Ahli Shaklee Secara Offline

Anda boleh walk-in di mana-mana branch Shaklee. Isi borang keahlian dan pendaftaran boleh dibuat di kaunter Shaklee. Lihat Senarai Lokasi Shaklee Branch Seluruh Malaysia

2) Daftar Ahli Shaklee Secara Online

SMS / Call / Whatsapp kepada Fisya 017.420.5506 sebagai Pengedar Shaklee. Saya akan daftarkan secara online di web Shaklee2u 

Pendaftaran secara offline perlu melalui Pengedar Shaklee yang sah , kerana kami ada autoriti untuk akses laman web tersebut

Maklumat berkaitan anda, kami akan isikan untuk memudahkan urusan anda.

So, cara yang paling mudah dan cepat ialah Daftar Ahli Shaklee Secara Online melalui khidmat Pengedar Shaklee (Shaklee Independent Distributor – SID). Bukan sahaja mudah tapi banyak kelebihannya.

Apa Kelebihan Daftar Ahli Bawah saya Fisya Yusof ?

Banyak kelebihannya. Antaranya

1.Fisya akan bimbing dan guide cara makan dan guna produk Shaklee

2.Dalam group Fisya ramai ahli Shaklee, so boleh share pengalaman dan masalah. Pakat bantu

3.Tak tahu marketing? Tiada masalah, Fisya bantu buat facebook page dan blog

4.Beli produk Shaklee dengan harga istimewa. Diskaun 20% bagi setiap produk

5.Sambil-sambil guna, boleh jual-jual. Dapat juga komisyen untuk duit poket iaitu untung runcit.

Boleh Ke Kalau Saya Nak Jadi Ahli Shaklee Percuma Tanpa Bayaran?

Ye boleh. Anda boleh menjadi ahli Shaklee tanpa bayaran keahlian. Tapi ada syaratnya. Iaitu kena ada pembelian produk Shaklee.

1) Free Membership 

Dengan setiap 200uv  (~RM680), anda layak mendapat keahlian percuma, bonus 5%, dan terus layak membeli produk dengan harga ahli. 

2) Membership Berbayar 

Bayar RM68.90 dan anda layak membeli produk dengan harga ahli.

Nota: Postage yang dikenakan adalah kadar rata dan tetap untuk Semenanjung RM10.00 untuk belian di bawah RM800 dan Sabah Sarawak RM21.00 jika belian di bawah RM1000.

FREE postage jika belian lebih RM800 / RM1000 ( Semenanjung / Sabah –Sarawak)

Sekarang Shaklee buat perubahan iaitu membership kena renew RM30 setahun. Ini bagi memastikan ahli Shaklee aktif dan dapat bantu ramai lagi orang. 

Kenapa Wajib Jadi Ahli Shaklee Yang Sah?

Mari Fisya cerita kenapa WAJIB jadi ahli Shaklee

1) CASH REBATE/BONUS 

Fisya cukup suka lah mengingatkan mana-mana pengguna tegar Shaklee supaya mendaftar menjadi ahli. Sebabnya pasal CASH REBATE/BONUS ni lah.”Nak dapatkan harga ahli, sila guna ID saya”. Anda rugi tau.

Kerana beliau menyuruh orang membeli dengan ID beliau, dan akhirnya beliau yang dapat CASH REBATE tu, sedangkan sepatutnya jika pengguna tegar Shaklee tadi mendaftar sebagai ahli, pengguna tadi bukan sahaja dapat harga ahli, malah melayakkan pengguna tadi juga untuk mendapat CASH REBATE!

Apa Itu CASH REBATE?

CASH REBATE ni sama jek konsepnya macam Jusco Card, Bonus Link, PETRON, even macam TESCO CARD dan MESRA Card PETRONAS. Bila beli certain2 amount, korang dapat diskaun dan rebate balik kan? kan?HA konsep nya lebih kurang la jugak dengan SHAKLEE pon.

Sungguh kemudian, pengguna tegar tadi pula mencari lah pula consultansi macam mana nak makan vitamin-vitamin Shaklee yang dia beli tadi. Sedangkan sepatutnya pengguna Shaklee ni berhak mendapatkan konsultansi terbaik dari pengedar Shaklee yang menjual pada mereka.

Akhirnya pengedar Shaklee lain yang jadi mangsa sedangkan satu sen keuntungan pun tidak dapat pada mereka.

Buat pengguna tegar Shaklee, anda sepatutnya layak masuk group2 eksklusif, malah konsultansi juga adalah seumur hidup juga.

Sebab itulah amat penting untuk anda mendaftar dengan orang yang betul-betul berkredibiliti dan berada dalam kumpulan sokongan yang betul.

Maklumlah kebiasaanya ahli Shaklee yang asalnya nak makan sendiri biasanya end up akan jadi pengedar Shaklee jugak disebabkan terlalu banyak benefit yang mereka boleh dapatkan dengan Shaklee.( Macam Fisya la yang asalnya jadi ahli sebab nak dapatkan harga murah je tapi akhirnya jadi pengedar pula ) .

Sebab ini jugalah pemilihan kumpulan yang berkualiti amat penting sebelum jadi ahli Shaklee. Bukan main pick up the distributor sahaja ya! Syukur saya tidak tersalah pilih kumpulan. 

2) SISTEM SHOPPING ONLINE

Mulai Oktober 2013, pembelian produk Shaklee akan sangat mudah dan tracking juga semuanya adalah online.
Bukan sahaja memudahkan pengguna Shaklee yang mahu makan sendiri, malah amat memudahkan juga bagi ahli Shaklee yang menjadikan Shaklee perniagaan mereka.

So, macam mana? jom jadi ahli Shaklee. Buat apa bg CASH REBATE/BONUS ni kat orang kan. Baik masuk poket sendiri ye tak?

3) PENGHANTARAN DIURUSKAN PIHAK SHAKLEE

Yang ni memang dari dulu dah begini. Itu yang seronoknya berniaga dengan Shaklee ni! Lagi-lagi untuk suri rumah yang tidak bekerja dan bergelumang dengan anak kat rumah tu. Memang syok! Tak payah susah susah nak pergi ke pejabat pos pun!Klik Online jek dari rumah.

Beli barang secara online, dan address penerima terus kepada customer kita! So tidak lah perlu terkejar2 nak ke pejabat opis, dengan nak angkut anak lagi, dengan nak ambil anak kat sekolah lagi. Jangan tak tahu ade jek pengedar Shaklee ni duduk luar negara, tapi sales dia semua kat Malaysia tau!

Untuk yang nak buat part time? Huh! Lagi lah senang! Apa yang anda perlu buat hanyalah marketing jek tau. Buat blog cantik.Hehe. Buatlah juga page macam saya punya ni. Hehe. Iklankan, dan tunggu customer datang. Ambil duit customer dan kita transfer kan ke Shaklee pula! Oh, ini menjurus pula kepada next kelebihan!

4) TAK PERLU MODAL JIKA NAK NIAGA! 

Kerana apa? kerana customer dah bayar anda dulu! Barulah anda terus jek online dan terus orderkan terus untuk customer anda. Haa, yang tentang consultation, tentulah pengedar yang orderkan ni kene beritahu. Ops, ini jika untuk siapa yang jana pendapatan dari rumah ya!

Apa Kelebihan Produk Shaklee Berbanding Produk Lain?

Kelebihan produk Shaklee berbanding produk lain ialah, Kualiti. Iaitu komitmen syarikat untuk menjaga kualiti.

Berdasarkan laman web rasmi shaklee (bukan blog atau portal-portal tak rasmi), pihak Shaklee sangat komited untuk pastikan kualiti dan keselamatan produk terjamin. Rujuk laman web ini www.shaklee.com.my

  1. Pihak Shaklee telah melabur sebanyak $250 Jutauntuk jalankan clinical testing dan juga RnD.
  2. Pihak Shaklee juga telah jalankan 350 test bagi setiap kandungan, kajian kualiti bagi 100,000 produk dan 23,000 untuk kajian keaslian dan keselamatan setiap tahun.
  3. Pihak Shaklee telah ikrar bahawa produk Shaklee bebas daripada bahan kimia berbahaya

Yang ke-4 paling menarik, iaitu

  1. Shaklee bekerjasama dengan pakar Toksikologi untuk membangunkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia. Ini bagi memastikan bahan tersebut tidak wujud dalam mana-mana produk Shaklee.

Komitmen Shaklee pastikan produk selamat dan kualiti terjamin

Lebih 100 tahun Shaklee wujud di dunia ini. Kelebihan Shaklee atau dalam istilah bisnes ialah USP (Unique Selling Proposition) iaitu Shaklee dibangunkan dengan kajian bukan produk sembarangan. 

Antara perkara besar yang telah dilakukan oleh Shaklee ialah menjalankan Landmark Study. 

Apa itu Landmark Study? Ia menunjukkan, sesiapa yang gunakan produk Shaklee dalam jangka masa 15-20 tahun akan mempunyai tahap kesihatan yang lebih bagus dari mereka yang tidak gunakan. Satu method perbandingan. Method yang sangat kritikal dan mencabar.

Untuk makluman semua, Landmark Study ini, dilakukan oleh pihak lain (3rd party) iaitu, Prof Dr Gladys Block, seorang pakar dalam bidang nutrisi. Untuk details boleh klik link ini Professor Emerita Gladys Block

Hasil dari landmark study, keluarkan keputusan yang sangat positif. Untuk keterangan lanjur berkenaan dengan landmark study boleh rujuk web ini www.landmarkstudy.com. Prof Gladys Block adalah individu yang cipta Food Frequency Questionnaire (FFQ).

shaklee landmark study

Untuk dapatkan khidmat nasihat dan bimbingan produk Shaklee, serta DAFTAR AHLI SHAKLEE & PENGEDAR SHAKLEE, hubungi

Pengedar Shaklee Shah Alam