GLA Complex Shaklee

GLA Complex Shaklee

GLA Complex


Apa itu GLA?

GLA (Asid Linolenik Gama) sering di gunakan oleh kaum wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid pada setiap bulan.GLA merupakan sejenis Asid Lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin (bahan yang menyerupai hormon yang berkesan membantu badan mengawal atur proses-proses badan yang normal)

Minyak Boroge,Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak boroge  yang mengandungi asid gamma linolenik(GLA),asid linolenik(LA),minyak bunga matahari dan Vitamin E.

Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan.

Biasanya,asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa kedatangan haid,sakit kepala,,mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid(monopous).

Manfaat utama GLA

 • Herba tradisi yang dipercayai Borage adalah herba kegemaran orang barat.Ia dipercayai berkesan merawat ulser,mengeluarkan virus,melegakan kelesuan,membersihkan kahak,mengurangkan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
 • Mengawal selia estrogendan testostron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita,memperbaiki simtom PMS seperti kesakitan ,mood swing dan sakit payudara.
 • Melambatkan monopous – memperbaiki keadaan monopous seperti hot flashes,insomnia,ketidakhadaman,takanan.Pengambilan jangka panjang akan melambatkan proses penuaan , mengrtatkan uterus dan awet muda.
 • Memperbaiki prostatomegaly – GLA memperbaiki m,asalah prostat  lelaki dan masalah kerap membuang air kecil.
 • Menentang kanser – GLA adalah anti oksidan yang meningkatkan sistem imun badan,menghalang  pertumbuhan sel kanser dan sel tumor.
 • Memperbaiki inflamasi kulit – mengurangkan inflamasi kulit,eczema,allegy,kegatalan,kulit kering,memperbaiki bintik penuaan tinea,kurap.Ianya juga meringankan sakit dan bengkak akibat rheumatisma dan artitis.
 • Menghalang kompilasi diabetes – Merendahkan gula dalam darah,berkesan untuk diabetis semasa hamil dan usia tua.Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh kandungan gula dalam darah yang tinggi.
 • Pelansingan dan  menghalang berat badan – merendahkan kolestrol LDL , membero tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat-peringkatuntuk mencapai bentuk badan yang cantik dan menarik.
 • Menghalang tekanan darah tinggi – Menghalang pembekuan darah,merangsang peredaran darah,memperbaiki tekanan darah tinggi,mengelakkan masalah jantung seperti Arterioslerosis dan Heart attack (Myocardial infarction)
 • Memperbaiki tekstur rambut – Memperbaiki rambut kering dan masalah keguguran rambut.
 • Hiperaktif dan autisme(ADD/ADHD) – dibukti secara berkesan dan klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki kanak-kanak yang autisma,sukar beri tumpuan semasa proses pembelajaran dan juga kanak-kanak hyperaktif.
 
Bilangan saiz / pil setiap botol : 60 biji dalam setiap 1 botol
 
Jadual makan : Untuk memelihara kesihatan – 1 kali selepas mkn / 1 biji untuk sehari.
 
* Produk ini bukan untuk tujuan mendiagnos ,merawat ,menyembuhkan atau merawat sebarang jenis penyakit.
* Tiada perisa ,pemanis ,pewarna atau bahan pengawet tambahan.
 
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi shaklee yang bermutu tinggi,saya adalah wakil pengedah sah.sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *