Hilangkan Ruam Susu Pada Bayi Dengan Krim Ajaib

Set Untuk Kanak Kanak

Sering kali kan kita tengok kulit bayi kemerahan.Kadang-kadang sampai berair , bersisik..ish kesian kan tengok.Bayi kita mungkin mengalami alergik pada susu atau haba.Kemungkinan adalah mild eczema.

Sya nak kongsikan pengalaman sya sendiri yang menggunakan krim ajaib niuntuk puteri kesayangan sya yang mengalami ruam susu yang agak teruk masa kecik dulu.Pakai macam-macam krim sume tak jalan kejap jer hilang pas tu naik balik.Memang sentiasa berulang.Kawan sya ada cadangkan untuk cuba krim hazeline snow tapi dah cuba habis sebotol masalah tetap tak setel.Last sya google krim dapat info ramai yang pakai krik ajaib Herbal Blend dari shaklee ( Masa tu saya tak kenal sangat Shaklee..hihi).Saya pun beli dan cuba untuk anak saya.

Hasil pakai selama seminggu memang marvellous.Sehari letak 3/4 kali.Krim ni sejuk je bila pakai.Rajin sapu , konsistent sapu hasil dia memang alhamdulilah pipi anak saya dah hilang ruam-ruam merah.Kulit dia pun jadi licin jer.Lagi satu kalau muka anak kita kena susu badan cepat-cepat lap dengan wipe tissue atau tuala basah.Susu badan kita suam jadi jangan biarkan ia kering di pipi.Kadang sebabkan susu pun boleh naik ruam.

 

Pinjam pic En google sebab gambar anak nan hado

Selain di muka krim ajaib ni juga sesuai untuk ruam-ruam di bontot bayi.Kadang bila terlalu lama pakai pampers kulit bayi yang alergik akan menjadi merah-merah.Boleh la sapu setiap kali nak tukar lampir dan selepas mandi.In shaa Allah krim ajaib ni sangat membantu jika kita pakai secara konsistent.

Sekarang memang saya pakaikan anak-anak saya dengan krim ajaib ni je.Memang wajib ada stock di rumah.Krim ajaib shaklee ni saya gunakan sebagai ikhtiar untuk kurangkan kerengsaan pada kulit bayi.Sekurangnya ia sejuk dan tidak gatal.Jadi boleh la kurangkan sikit kegatalan tu.Bukan la nak kata letak je krim ni terus 100% hilang yerk.

Nak tahu lebih lanjut lagi tentang krim ajaib ni klik di sini  yer.

Kalau berminat nak dapatkan krim ajaib ni untuk membantu mengurangkan ruam panas anak-anak boleh hubungi saya yerk.Saya boleh di hubungi melalui whatsapp / we-chat / call di talian 017-4205506 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge