Masalah Senggugut Teruk Punca Bad Mood

Uncategorized

Remaja, wanita dan kebanyakan wanita yang pasti tak akan lari dari mendapat masalah senggugut
ni. Hampir 9/10 wanita yang haid akan mengalami simptom senggugut.Antara masalah kita seorang perempuan yang berkaitan dengan period ialah 

  1. Haid tak tetap
  2. Senggugut / Period Pain
  3. Haid berpanjangan
  4. Bad mood sangat ketika haid
1,2, dan 4 adalah masalah sya dari zaman anak dara dan zaman muda remaja lagi.Tiap kali haid mesti masalah yang berkaitan akan turut serta tanpa ada kesudahan,Memang time haid mood swing sangat-sangat tau.
Haid Tak Tetap
Untuk wanita yang normal kitaran haid biasanya 28-30 hari kan??Tapi tidak bagi sya.50 hari , 3 bulan , 4 bulan setahun tak period  memang perkara biasa.Pelik bagi orang lain tetapi tidak pada sya..hihi..Dulu zaman bujang memang suka la kalau tak datang haid ni sebab boleh bebas buat apa-apa tanpa sebarang gangguan yang buatkan rasa tak selesa.Tapi sekarang bila dah kawin memang jadi masalah la pulak.
Baru haid delay 3 4  hari dah mula tak senang duduk.Mula tanya pada diri endiri apesal tak period ni.Mengandung ker??Kalau yer syukur alhamdulilah..Hihihi…Tapi tu la tiap kali haid delay mesti ingat mengandung.Bila dah haid frust menonggeng..Huhu..
Senggugut

Senggugut memang tak boleh nak di tahan-tahan sakitnya.Kalau boleh guling tu rasa memang nak guling-guling jer.Sakit wooo..Untung tau sapa yang tak pernah kena senggugut ni.Ada sorang kawan sya memang tak pernah kena senggugut.Bila dia tanya macam mana rasa senggugut tu memang rasa nak lempang aje.Hohoho..
Masa kena senggugut tu apa cara yang tak pernah cuba.Semua kaedah orang kata berkesan buat tapi edaknya berkesan.Tungku perut dengan botol panas , minum air suam banyak-banyak, iron panas letak atas perut ( lapik kain layerk kang tak pasal ada yang terbakar kulit plak).
Telan ponstan tak payah cakap la kan.Doctor suruh makan satu tapi sebab nak cepat baik telannya dua biji.Zaman dulu ponstan memang jadi best frends la.Mana pergi mesti bawak.Tak pernah miss.Ngeri pula bila ingat-ingat balik masda zaman dok telan ponstan tu.Masa tu tak kenal lagi
shaklee.

Pinjam Pic En.Google

Bila kenal shaklee dan ber “best frend” dengan GLA SHAKLEE ni fuhh lega memang sangat-sangat syok.Dengan izin Allah juga dah bebas dari senggugut.Bila haid pun mampu tersenyum tanpa swing mood lagi.Memang no more period pain.No more “MC” for period pain lagi.Bersyukur sangat-sangat tau.Dua bulan konsistent GLA next cycle period memang cantik.Cukup 28 hari mesti haid akan datang tanpa rasa sakit lagi.Best kan..Menyesal pula tak kenal shaklee 10 tahun lepas.
Kisah sya ada persamaan dengan video di bawah ni.Jom sama-sama kita dengar apa yang kakak manis ni nak kongsikan cerita tentang haid beliau kepada semua..

Macam mana perasaan awak-awak yang menghidapi masalah haid tak teratur dan senggugut selepas tengok video kakak manis ni.??Tak tergerak hati ker nak cuba GLA??

Kalau anda berminat untuk mencuba GLA shaklee ni jangan malu , jangan segan hubungi sya yerk. Sya boleh di hubungi melalui whatsapp di talian 017-420 5506.

Oke jumpa lagi di lain entry.

document.write(”);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge