Supplement Merawat Gastrik

Menderita Gastrik 10 Tahun Akhirnya Hilang

Vitamin Untuk Gastrik
Gastrik antara masalah sangat lazim dan secara umumnya ia boleh dibahagikan kepada 2 jenis iaitu gastritis (keradangan lapisan mukosa yang melapik dinding perut) dan ulser perut atau peptik pada lapisan sel yang lebih dalam (lebih teruk berbanding gastritis).Biasanya apabila orang berkata mereka ada masalah gastrik, ia merujuk kepada keadaan pertama (gastritis).Secara semula jadi, sel perut kita menghasilkan asid hidroklorik (dengan pH 1 hingga pH 2) yang berfungsi mencerna makanan. Asid ini kuat dan jika terkena tangan, kulit akan terkakis. Sel perut menghasilkan lapisan mukosa (lapisan pertahanan) sebagai pelindung daripada kesan asid hidroklorik.

Pengeluaran atau rembesan asid hidroklorik berlaku apabila ada makanan untuk memulakan proses pencernaan dan gastrik berlaku apabila tiada keseimbangan antara kuantiti rembesan asid hidroklorik (terlalu banyak) dengan kekuatan lapisan pertahanan (menjadi lemah). Jika lapisan pertahanan ini menjadi lemah, ulser berlaku kerana asid hidroklorik boleh sampai ke sel dan
menyebabkan keradangan.

Jika orang mengadu sakit perut ketika lapar, ia menandakan asid hidroklorik terlalu banyak dalam perut dan sebaliknya jika sakit perut selepas makan, ia mungkin menandakan masalah ulser perut kerana lapisan mukosa yang sudah lemah.

PUNCA GASTRIK

1.      Penggunaan ubat penahan sakit seperti aspirin, ibuprofen dan naproxen.
2.      Pengambilan alkohol, kokain dan rokok yang berlebihan.
3.      Stres.
4.      Gangguan auto imun.
5.      Penyakit crohn.
6.      Radiasi dan kemoterapi.
7.      Pengaliran semula hempedu ke dalam perut.
8.      Rembesan asid gastrik yang berlebihan.
9.      Jangkitan kuman/parasit, terutamanya di kalangan mereka yang lemah sistem ketahanan
badannya.
Ada 3 jenis supplement yang boleh merawat gastrik iaitu :
1) Energizing Soy Protein ( ESP ) – ESP yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.
2) Ostematrix – Supplement kalsium dengan magnesium dan vitamin D. Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid yang telah memasuki asofagus dan menyebabkan pedih ulu hati.
Faktor kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Sebab tu tak pernah kita lihat bayi dan kanak-kanak yang banyak minum susu tak de sakit gastrik. Tambah pulak ubat kapur gastrik yang hospital bagi tu mengandungi kalisum jadi lebih baik kita ambil Ostematrix Shaklee yang lebih semulajadi dan selamat dari ubat kapur hospital yang sintetik tu.
3) Peppermint Ginger Plus – Mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut serta membuang angin di dalam badan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.
Selain tu kena la juga pantang beberapa jenis-jenis makanan.Jangan pantang jumpa pula nak makan ye .Antara yang kena pantang adalah seperti.
  • Semua makanan banyak angin seperti durian, cempedak, nangka dan banyak lagi.
  • Semua makanan pedas
  • Makanan yang masam seperti lemon , cuka
Testimoni yang berjaya hilangkan gastrik setelah 10 tahun berjaya hanya dengan shaklee.
Jom saksikan pula video dari Puan Farhana yang menceritakan tentang masalah  gastrik yang
beliau hadapi.Jom tengok

Kalau anda pun seperti Puan Farhana dan di kategori sama seperti testimoni yang saya berikan di atas jom dapatkan ESP hari ni sebagai ikhtiar untuk anda atasi masalah anda tu.Tak mahal pun,Setong boleh tahan sebulan ke dua bulan.
Whatsapp saya seperti talian di bawh untuk sebarang pertanyaan atau ingin membuat tempahan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge