Pengalaman Puan Aya Yang Alami HB Rendah Semasa Mengandung

Vitamin Untuk Ibu Hamil Vitamin Untuk Ibu Mengandung
Puan Aya antara salah seorang yang alami HB rendah semasa hamil sehingga anak yang ketiga beliau mengalami HB rendah yang teruk sehinggakan terpaksa masuk wad. Bila hamil anak ke-3,Kakak
nya ini perkenalkan VITALEA untuk mengubati masalah ANEMIA beliau. Tetapi bila tau produk SHAKLEE, beliau terus tak nak sehingga kan pada minggu ke-6 sebelum bersalin Paras HB beliau 8.7g/dl.
 
Akhirnya beliau sendiri ingin mecuba VITALEA seperti yang dicadangkan oleh kakaknya. Mana tau
kot-kot HB berkesan.Dan ALHAMDULILLAH dalam masa 2 MINGGU paras HB beliau naik mendadak dari 8.7g/dl naik ke 11.0g/dl sehingga ke ke 11.8 g/dl. 
 
Masalah ANEMIA beliau selesai. Malah bukan beliau sahaja terkejut, Nurse lagi terkejut dengan PERUBAHAN yang dialaminya.Bila mengandungkan anak ke-4 ALHAMDULILLAH beliau telah bebas dari masalah ANEMIA.
 
Jom kita dengar sendiri dari tuan badan.Beliau dah rasa shaklee effect. Anda bila lagi? ^_^
 
Lin Chalo:    
Assalamualaikum…hye saya Lin Chalo, kakak kepada Aya Chalo.
 
Aya Chalo :   Assalamualaikum…saya Aya Chalo, adik kepada Lin Chalo.
 
Lin Chalo :    Dia ni setiap kali mengandung mesti anemia , setiap kali mengandung mesti Anemia,
                  setiap kali Anemia mesti mengandung.Saya nak memperkenalkan Vitalea kepada adik                      saya, Aya Chalo   tulah…
 
Aya Chalo : Apa Shaklee??? Tak maulah….
                 
Tapi 6 minggu sebelum bersalin saya masih low HB..macamana  tu????
                
Saya decide untuk try jelah Shaklee manalah tau kan HB naik… Tapiiii….alhamdullilah dalam masa 2 minggu masalah Anemia saya selesai, Bacaan normal,saya terkejut,nurse apalagi terkejut, kali ini  mengandung anak Ke-4,langsung tak ada masalah anemia.
 
Lin & Aya Chalo : INILAH SHAKLEE EFFECT KAMI!!!!….
 
 
BYE BYE ANEMIA
 
Testimonial sendiri saya hampir 2 tahun lepas. Untuk pengetahuan ,setiap kali pregnant saya memang mengalami Anemia. Yang ini kisah pregnant anak ke 3 🙂
 
Kisahnya begini…..
 
Ketika buka buku Klinik pada minggu ke 17 kehamilan,bacaan HB saya cuma 8.7 sahaja. 
 
Rendahkan??? 
 
Kemudian saya di berikan Obimin Plus pada mulanya (tapi loya yang amat setiap kali makan) dan di tukar ke Iberet.
 
Sejak itu bacaan HB saya turun naik macam saham dan yang penting TIDAK PERNAH mencapai bacaan normal…
 
Sehingga ke minggu 34 kehamilan,bacaan HB masih belum normal. Nurse sudah berbuih mulut membebel dan saya sudah bernanah telinga mendengar bebelan nurse KKIA…
 
Akhirnya barulah saya TERBUKA HATI untuk mencuba Shaklee setelah di beri amaran akan di suntik Iron jika bacaan belum normal sebelum tarikh bersalin dan juga setelah diracun oleh kakak untuk try
Shaklee serta membaca sendiri testimonial, saya pun ORDER SET MENGANDUNG SHAKLEE + ESP  dan mula mengambilnya tanpa Skip. 
 
2 minggu kemudian masa berklinik tiba, saya TERKEJUT dan KAGUM sekejap kerana dalam masa 2 minggu SAHAJA bacaan HB saya naik ke 11.
 
Yesssss…bacaan NORMAL buat pertama kalinya sepanjang tempoh pregnant kali ini. Siapa tidak happy kan? Nurse pun happy…
 
Anda boleh lihat sendiri ( dalam gambar) bagaimana bacaan HB saya naik pada setiap minggu bermula pada minggu ke 36-37-38-40 minggu ( time ni dah admit)
 
 
HB rendah hanya 8.7 pada minggu ke-17
kehamilan.
 
 
Alhamdullilah HB mula cantik pada minggu ke 36 hingga bersalin
 

Dan…kerana ANEMIA inilah saya PERCAYA dengan produk Shaklee dan sehingga kini berkongsi kepada anda tentang betapa superbnya produk kesihatan no.1 di U.S ni…Patut pun orang US amalkan Shaklee dalam tempoh yang lama tanpa kesan sampingan…10 tahun…20 tahun…ada yang 40 tahun ( saya tanya sendiri sewaktu ke US tempoh hari)

Inilah kisah #ShakleeEffect saya…

Sekarang saya sedang pregnant anak ke-4 ( 21 weeks) dan setakat ni tiada masalah HB. 

  
Alhamdullilah begitu lah cerita pengalaman Puan Aya, mula-mula tak suka kan..akhirnya terus jatuh cinta dengan Shaklee..haaa..terima kasih lah pada Si kakak garang Lin Chalo yang tak putus asa memujuk si adik ni supaya ambil Set Hamil Premium Shaklee ni
 
 Jika anda salah seorang ibu hamil dan ada masalah seperti Puan Aya..Sya sangat2 syorkan ibu ibu
jangan berlengah lagi untuk mendapatkan vitalea ni atau dapatkan set ibu hamil .Pengalaman
sya
 sendiri dengan set ini sangat mengujakan.Alhamdulilah tiada lagi masalah HB rendah seperti anak pertama dan kedua dulu.
 
Bagi ibu-ibu hamil..jangan berlengah lagi.. Jadikan usaha kita untuk memberikan si manja
nutrisi terbaik sejak dari dalam kandungan lagi. 
Nak dapatkan Set Naikkan HB ni ??Mudah saja.Caranya anda boleh shopping sendiri menggunakan debit / credit kad dengan menekan button beli sekarang di bawah atau boleh juga hubungi sya.
 
 

 

 
Atau boleh tekan icon whatsapp di bawah untuk terus direct whatsapp sya ye.
 
 
 
 
Semoga perkongsian dari sya ni membantu ibu ibu hamil yang alami masalah HB rendah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge