Penyakit Jantung Pembunuh No.1 Rakyat Malaysia

Vitamin Untuk Jantung

Penyakit jantung merupakan pembunuh nombor satu di Malaysia. Ia boleh terjadi di mana-mana kita berada dan pada bila-bila masa sahaja dan tanpa mengira usia.Setiap tahun statistik penghidap penyakit jantung di negara kita semakin membimbangkan. Pelbagai faktor yang boleh dikaitkan dengan panyakit jantung ni antaranya ialah corak pemakanan yang tidak sihat dan seimbang serta kurang bersenam. 

 
Jumlah pesakit jantung di negara ini dijangka meningkat sebanyak tiga peratus kepada 28 peratus dalam
tempoh lima tahun akan datang berbanding 25 peratus ketika ini.Dianggarkan penyakit jantung di negara kita adalah 40,000 kes baru setiap tahun bagi 28 juta penduduk. 
 
 
Jantung adalah organ yang terdapat di dalam badan kita. Ia dibina dari otot yang kuat dan mendapat bekalan darah dari jaringan saluran darah yang mengelilinginya. 
 
Jantung mengepam darah untuk membekalkan oksigen dan zat makanan ke seluruh badan melalui sistem peredaran darah. 
 
Jantung yang sihat berupaya mengepam 10 ribu liter darah sehari dan berdenyut kira-kira 100 ribu kali sehari iaitu
antara 60 hingga 80 kali seminit. Sakit jantung berlaku apabila salur darah jantung menjadi sempit. 
 
Penyempitan ini berlaku kerana dinding sebelah dalam saluran darah diselaputi lemak terutamanya kolesterol.
 
Jika saluran darah menjadi sempit, maka ada bahagian jantung yang tidak mendapat bekalan darah dan oksigen yang mencukupi. 
 
Ini akan mengakibatkan berlakunya sakit dada. Jika saluran darah tertutup sepenuhnya sebahagian dari jantung kita akan rosak dan mengakibatkan sakit dada yang teramat sangat. Keadaan ini dikenali sebagai sakit jantung. 
 
Di antara tanda-tanda yang menunjukkan kita mendapat sakit jantung ialah akan rasa sesak nafas, berdebar, letih lesu, berpeluh dingin, rasa pitam, dan pengsan.
 
 
Faktor risiko yang menyebabkan terjadinya penyakit jantung.
 
1.   Merokok – menjadikan anda berisiko mendapat penyakit jantung antara 3 hingga 6 kali. Kesan merokok
menyebabkan darah menjadi beku, berkumpulnya lemak pada dinding arteri (salur darah), dan bekalan oksigen ke jantung berkurangan
2.   Tekanan perasaan – menyebabkan degupan jantung meningkat seterusnya menjadikan tekanan darah juga meningkat.
3.   Paras lemak (kolesterol) yang tinggi
4.   Kurang melakukan aktiviti fizikal dan bersenam. Senaman amat diperlukan untuk menguatkan otot dan memperbaiki aliran darah ke jantung.
5.   Penyakit tekanan darah tinggi (hypertension) -saluran darah menjadi sempit akibat darah tinggi yang memaksa jantung mengepam darah lebih kuat. Akibatnya saluran darah menjadi semkin tebal dan menyukarkan pengaliran darah ke seluruh tubuh badan. 
6.   Diabetes – diabetes adalah disebabkan saluran darah menjadi tebal. mereka yang menghidapi diabetes
berisiko mendapat sakit jantung 2 hingga 3 kali ganda. 
7.   Seseorang yang mempunyai berat badan berlebihan dan berumur 35 tahun ke atas berisiko mendapat penyakit jantung
 
Vivix Shaklee Berfungsi Membantu Melindungi Jantung
 
 
VIVIX adalah supplement yang mengandungi kombinasi resevratrol dan phytonutrient. Sumber resevratrol dan
phytonutrient ini adalah dari anggur muscadine, sejenis anggur yang jarang ditemui dan terbaik kerana ianya tumbuh secara semulajadi.
gejala sakit jantung, serangan jantung, penyebab sakit jantung, jantung lemah, jantung bengkak, cara mencegah penyakit jantung, gejala sakit jantug pada wanita, mencegah penyakit jantung, jantung berdebar, mencegah sakit jantung, penyakit lemah jantung, jantung sakit, cara mencegah sakit jantung,
 
gejala sakit jantung, serangan jantung, penyebab sakit jantung, jantung lemah, jantung bengkak, cara mencegah penyakit jantung, gejala sakit jantug pada wanita, mencegah penyakit jantung, jantung berdebar, mencegah sakit jantung, penyakit lemah jantung, jantung sakit, cara mencegah sakit jantung,
 
 
 
Vivix juga kaya dengan polifenol. Polifenol terdapat dalam pelbagai tumbuhan seperti buah, sayur dan teh herba. Polifenol adalah satu komposisi penting dalam diet manusia dan haiwan. Kebaikan polifenol menyediakan bantuan terbaik menentang pembentukan penyakit kronik.
 
 
Jom kita tengok pula testimoni vivix
 
 
 
 
 
 
Baca berkaitan vivix shaklee DI SINI
 

Bahan utama penghasilan vivix boleh baca DI SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge