Set Berpantang Shaklee

Set Berpantang Shaklee

Alfalfa B-Complex Energizing Soy Protein (ESP) Lecithin Omega Guard osteMatrix Vita-Lea Vitamin C Vitamin Ibu Berpantang Vitamin Ibu Menyusu Vivix Zinc Plus

Zaman sekarang ni Fisya tengok ramai para ibu lebih mudah mengamalkan pantang secara moden yang mana tidak mahu mengambil sebarang herba atau jamu kerana agak leceh atau sukar didapati terutamanya di bandar bandar.

Ramai ibu ibu memilih untuk berpantang dengan Set Berpantang Shaklee, kerana dikatakan terbaik dan berada dalam kelasnya yang tersendiri. Kebanyakkan mereka tidak lagi mahu mengambil jamu atau ramuan herba kerana bimbang ianya panas dan bakal menyebabkan bayi dijangkiti ‘Jaundies’ (demam kuning) dan memberi kesan negatif kepada penghasilan susu badan. Pengalaman yang tidak memuaskan hati dan ada kalanya menakutkan ketika berpantang, menyebabkan ibu-ibu moden kini beralih arah kepada Set Berpantang Shaklee yang sudah pastinya lebih selamat dan berkesan. Saya pasti anda yang membaca artikal ini sedang tercari-cari set berpantang yang terbaik, yang mudah diambil dan bersesuaian dengan bajet anda.

Jom lihat apa yang ada dalam SET BERPANTANG SHAKLEE ni…

1. SET ASAS BERPANTANG
➡ Vitamin C
➡ Vita-Lea
➡ B Complex
➡ Zinc Complex

2. SET BERPANTANG 3M (SET ASAS + PENYUSUAN).
➡ Vitamin C
➡ Vita-Lea
➡ B Complex
➡ Zinc Complex
➡ Ostematrix.
➡ ESP
➡ Alfalfa Complex.

3. SET BERPANTANG PREMIUM (SET ASAS + PENYUSUAN + KURUS)

➡ Vivix
➡ Vitamin C
➡ Vita-Lea
➡ B Complex
➡ Zinc Complex
➡ Ostematrix.
➡ ESP
➡ Alfalfa Complex

Berikut diceritakan serba ringkas tentang khasiat setiap vitamin yang terdapat dalam Set Berpantang

Vita-Lea Iron Formula (Multivitamin dengan Zat Besi).
Pengambilan vitamin ini membantu mengembalikan kecergasan fizikal dan mental kepada ibu, kerana vitamin yang lengkap ini berfungsi untuk memberi tenaga dan kecergasan. Oleh kerana vitamin ini diformulasikan dengan zat besi, ia berupaya mengelakkan risiko anemia dan tekanan darah rendah, sekaligus mengelakkan ibu berasa letih dan lesu yang berpanjangan

Vitamin B Complex.
Pengambilan Vitamin B Complex boleh membantu mengawal dan meredakan stress dan tekanan, yang dihadapi oleh ibu sepanjang tempoh berpantang, di samping membekalkan tenaga dan membantu dalam keseimbangan hormon.

SR Vita C Plus.
Pengambilan vitamin C sangat penting untuk penyembuhan luka dalaman dan luaran, tak kiralah bersalin secara normal atau pembedahan. Vitamin C ni membantu untuk membaik pulih sel tisu yang telah rosak ketika proses bersalin. Ia juga bertindak merangsang pembentukan kolagen untuk mencantikkan kulit. Selain itu, pengambilan Vitamin C ini penting bagi meningkatkan tahap imunisasi badan, mengelakkan ibu daripada terkena jangkitan demam dan selsema.

Zinc.
Pengambilan Zinc sangat penting untuk membaik pulih dan mempercepatkan penyembuhan luka dalaman dan luaran ibu bersalin. Zinc juga membantu dalam proses pengecutan rahim ibu, untuk kembali normal serta mengatasi masalah rambut gugur selepas bersalin. Kesemua vitamin-vitamin asas di atas, adalah sangat disyorkan kepada ibu-ibu yang dalam pantang bersalin. Jika ada bajet lebih, ibu-ibu sangat digalakkan untuk mengambil ESP, Alfalfa, Ostermatrix dan Vivix sebagai vitamin tambahan dengan tujuan seperti berikut :

OsterMatrix.
Pengambilan Ostermatrix atau kalsium shaklee boleh membantu ibu untuk mengatasi masalah sembelit. Ostematrix juga sangat membantu bagi mengatasi kekejangan otot dan kebas-kebas yang selalu dirasai oleh ibu-ibu yang berpantang. Selain itu, Ostermatrix juga membekalkan keperluan kalsium yang cukup untuk ibu dalam diet harian bagi menghasilkan susu ibu dengan cepat, banyak dan berkhasiat. Ia juga berupaya membantu menghilangkan sakit-sakit yang berkaitan dengan sendi dan tulang.

Alfalfa.
Raja segala tumbuhan. Membantu meningkatkan imunisasi. Mengandungi kalsium untuk keperluan tulang dan gigi ibu. Baik untuk merawat rahim ibu. Bagi ibu-ibu yang menyusukan bayi, ia sangat membantu dalam mempercepatkan penghasilan susu ibu.

Energizing Soy Protein (ESP).
Pengambilan ESP sangat membantu dalam melancarkan penghasilan susu ibu kerana ESP membekalkan sumber protein utama dan merupakan milkbooster terbaik dan pemberi tenaga kepada ibu berpantang.

Vivix.
Vivix juga dikenali sebagai si tonik ajaib, kerana ianya berfungsi untuk kesihatan secara menyeluruh. Secara umumnya, vivix ni tinggi kandungan antioksida dan resveratrol yang bertanggungjawab melindungi sel pada peringkat DNA. Bila sel kita berada dalam keadaan sihat, sistem dalam badan juga dapat berfungsi dengan baik. Maka proses penyembuhan selepas bersalin juga dapat berjalan dengan baik.

Di sini saya sertakan beberapa TESTIMONI yang telah berpuashati setelah mengunakkan Set Berpantang Shaklee

 

 

 

Testimoni Set Berpantang Shaklee

Testimoni Set Berpantang Shaklee

 

Bagi ibu-ibu yang sedang mencari vitamin yang terbaik untuk diri anda, agar kekal sihat, cergas, bertenaga dan gembira menjalani hari-hari berpantang, jangan tunggu lagi, bertindaklah sekarang untuk mendapatkan Set-set Berpantang yang disyorkan mengikut bajet anda. Jadilah ibu yang bijak, pilihlah vitamin yang sentiasa selamat, semulajadi dan berkesan untuk kesejahteraan diri anda.

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, pembelian produk atau konsultasi percuma, boleh terus menghubungi saya Fisya di talian 017.420 5506

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *