Produk Baby Shaklee

Set Mandian Kulit Sensitif : Shaklee Baby 

Set Mandian Baby

Ramai ibu ibu mencari set mandian kulit sensitif untuk kulit bayi.Untuk bayi yang mempunyai kulit sensitif, sudah tentu ibu bapa perlu lebih peka dan cerewat dalam memilih produk sabun yang sesuai. Disebabkan antibodi yang masih lemah, kulit bayi sangat mudah kehilangan air, kering dan dijangkiti bakteria.

Jika ibu bapa tersalah pilih produk yang tidak sesuai malahan beracun pula kesian pada baby kan.. Kebanyakan produk sabun untuk bayi di pasaran mengandungi bahan terlarang yang disembunyikan seperti sodium lauryl sulfate (SLS). SLS adalah sejenis ejen pembersih di dalam sabun yang bertindak mencuci dengan mengeluarkan buih yang banyak. Kalau kita perasan ada sesetengah sabun yang banyak buih, ada pula yang tidak. Haaa….disitu la bezanya.

Selain SLS, kulit bayi yang sensitif juga perlu dilindungi dari bahan-bahan seperti :

  • lauryl sulfate sodium salt
  • lauryl sodium sulfate
  • sodium dodecyl sulfate
  • sodium n-dodecyl sulphate

Ini semua adalah bahan yang biasa digunakan  di dalam produk sabun untuk bayi kerana ianya lebih murah dan menghasilkan buih yang banyak.

Banyak produk sabun mandian bayi yang harganya lebih murah sebenarnya ada bahan kimia berbahaya yang boleh menyebabkan kanser. Pernah tak baca pengakuan Johnson & Johnson yang produk bayi yang mereka keluarkan ada bahan kimia Quaternium-15 dan 1,4 dioxane (karsinogen penyebab kanser, vertigo, masalah kulit etc.)? Lepas ramai ibu bapa (kes di luar negara) dapat tahu dan buat kempen boikot, baru lah J&J mula buat formula baru untuk produk Johnson Natural yang tak pakai bahan kimia bahaya tu. Tapi J&J siap pesan harganya takkan sama sebab natural ingredients sangat mahal. Nampak tak??????Kesian kan bagi kita yang tak tau selama ni dok bagi baby kita pakai produk berbahaya.

 

Produk Sabun Untuk Kulit Sensitif Terbaru Di Malaysia 2017

November 2017 lepas Shaklee Corporation telah melancarkan satu produk sabun untuk kulit sensitif yang dirumus khas untuk bayi anda! Produk SHAKLEE BABY dijamin SELAMAT dan semulajadi, ORGANIK dan LEMBUT untuk kulit bayi.

Produk SHAKLEE BABY adalah lengkap terdiri daripada:

  1. Shaklee Baby Gentle Wash

Sabun mandian bayi Gentle Wash diformulasi khas untuk membersihkan kulit bayi yang lembut dan sensitif. Ia menjadikan masa mandi selamat dan menyeronokkan. Gentle Wash di adun menggunakan chamomile, lavender dan aloe vera organik. Mandian yang lembut ini bukan saja melegakan kulit, tetapi turut memberi ketenteraman dan ketenangan kepada si manja. Ianya dijamin tidak menimbulkan alahan, mempunyai pH yang seimbang dan diuji untuk sensitiviti.

shaklee baby gentle wash

 

  1. Shaklee Baby Soothing Lotion

Soothing Lotion membantu mengekalkan pipi gebu si manja dan kelembapan jari-jemarinya dengan losyen yang lembut ini. Ianya diadun khas menggunakan chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter organik. Losyen ini telah diuji dan sangat sesuai digunakan bagi bayi yang mempunyai masalah kulit sensitif seperti eczema, allergik dan ruam susu. Ia juga mudah diserap ke dalam kulit tanpa kesan minyak. Juga sangat sesuai untuk orang dewasa yang turut mempunyai alahan kulit.

Shaklee Baby Soothing Lotion

 

  1. Shaklee Baby Massage Oil

Nak si manja anda tidur lena? Massage oil ini terdiri daripada campuran organik yang terbukti mampu memberi rasa tenang kepada bayi agar mendapat tidur yang lena. Minyak urut yang sangat lembut ini juga sememangnya sempurna untuk mengurut bayi anda selepas mandi atau pada bila-bila masa yang perlu. Ia dirumus khas menggunakan minyak biji bunga matahari, lavender dan chamomile, yang memberikan sentuhan yang lembut dan penuh kasih sayang.

 Shaklee Baby Massage Oil

 

Produk sabun untuk kulit sensitif ini adalah yang terbaru di pasaran Malaysia dan merupakan satu-satunya produk yang telus memberitahu setiap bahan yang digunakan secara terperinci. Janji Shaklee adalah SAFE, GENTLE and ORGANIC.

produk shaklee baby

 

Klik ikon di bawah jika anda inginkan maklumat lanjut tanpa perlu save nombor saya. Respon pantas akan diberikan khas untuk produk ini.

Nak dapatkan ShakleeBaby untuk bayi anda?Anda boleh hubungi saya atau boleh direct beli secara online dengan menggunakan debit card dengan hanya tekan icon di bawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge