Set Omega Guard Shaklee

Testimoni Vitamin Untuk Kanak-Kanak

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan yang berkualiti yang mengandungi asid lemak omega 3 hanya daripada minyak ikan. Minyak ikan memang sangat diperlukan untuk setiap individu. Namun untuk memilih minyak ikan yang betul, harus memenuhi kriteria tertentu untuk memastikan kita dapat minyak ikan tulen yang berkualiti sahaja. 

Setiap satu kapsul omega guard berkepekatan 1000mg dan mengandungi bahan berikut  

1.      545mg EPA

2.      360mg DHA

3.      95mg AHA (asid lemak semulajadi seperti alpha linolenic dan stearidonico acid)

 
Baiklah sekarang kita tengok apa fungsi 3 bahan ni? 
 
Masing2 mempunyai fungsi berbeza untuk membantu menjayakan misi sihat dan cantik kita. Jom tengok SET COMBO OMEGA di bawah dan lihat bagaimana omega guard shaklee memainkan peranan dalam set shaklee di bawah:
 
SET A: SET KESIHATAN SENDI OMEGA SHAKLEE
 
Omega Guard Shaklee di dalam set kesihatan sendi dan tulang amat penting untuk membantu pesakit menahan kesakitan akibat sendi dan tulang. Satu analisis yang dijalankan ke atas 17 responden secara rawak mendapati bahawa kebanyakan klinik menggunakan omega-3 sebagai alternatif pain-killer kerana sifatnya yang lebih semulajadi dan tidak memudaratkan dlm jangka masa panjang.
 
Omega mengandungi minyak ikan yang berfungsi sebagai pelincir sendi-sendi dan tulang yang kehausan yang menjadi punca sakit radang tulang dan sendi. penyakit seperti osteoarthritis dilihat benar-benar memerlukan minyak ikan yang secukupnya. kajian yang dijalankan di New Zealand pula mendapati bahawa pengambil omega mampu mengurangkan kesakitan dan kepenatan yang dideritai oleh pesakit tulang aau sendi kerana omega membantu meningkatkan tahap kekuatan cengkaman(grip) dan membantu memperbaiki kemampuan berjalan mereka.
 
Antara testimoni pengguna yang mengamalkan Omega Shaklee untuk masalah sendi mereka :
 

 

 
 
SET B: SET KANAK-KANAK OMEGA SHAKLEE
Omega guard shaklee merupakan makanan yang penting untuk perkembangan
otak kanak-kanak. Bagi kanak-kanak, makanan untuk tumbesaran badan sahaja
tidak mencukupi, mereka juga perlu dibekalkan makanan untuk perkembangan otak
kerana perkembangan IQ kanak-kanak amat penting pada setiap tahap umur mereka.
 
Kandungan EPA dan DHA di dalam omega guard amat penting untuk:
·    EPA membantu kanak-kanak lebih fokus dalam pelajaran mereka. keperluan omega guard bagi anak sekitar umur 5 tahun adalah 500mg (iaitu separuh biji omega guard shaklee).
·    DHA pula membantu kanak-kanak sejak umur 5 tahun ke bawah untuk membentuk mental dan fizikal mereka dan menstabilkan sistem saraf dalam badan anak. sebab itulah kebanyakan susu formula yang berada di pasaran sekarang cuba memasukkan DHA dalam susu yang mereka hasilkan.
 
SET C: SET KURUS OMEGA SHAKLEE POWER
 
Bagaimana omega guard mampu menguruskan kita?
 
·    Omega guard shaklee mengandungi asid lemak 3 yang mampu mengawal rasa lapar anda dengan menstabilkan paras gula dalam badan anda
·    Ia juga mempercepatkan pembuangan lemak bagi mereka yang bersenam berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil omega guard. ini bermakna mereka yang dah biasa bersenam akan dapati lagi cepat turun KG dgn mengambil omega berbanding hanya bersenam sahaja
·    Kajian di Jepun dan Czech Republic mendapati omega-3 asid lemak membantu menghalang pembentukan lemak jahat disamping membakar lemak tersebut.                                                                                                                                                                                      
Apa yang hebat sangat dalam asid lemak omega-3 yang membantu bakar lemak dengan cepat?                                                                                                                              
·    Omega 3 mengandungi Leptin..leptin ni lah yang membantu mematahkan selera makan kita, menaikkan    metabolisme dalam badan dan menukarkan lemak kepada tenaga. Jadi, jika kita makan banyak, bagusnya
 tak perlu takut gemuk lagi, kerana lemak tersebut telah ditukarkan kepada tenaga, malah kita akan rasa  lebih bertenaga kalau makan banyak, dan tak lemau mcm sebelum ni.

 
Untuk mendapatkan Omega Guard boleh contact saya seperti talian di bawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge