Suplemen Untuk Ibu Mengandung

Supplement Untuk Ibu Mengandung Trimester Pertama

B-Complex Energizing Soy Protein (ESP) Vita-Lea Vitamin C Vitamin Untuk Ibu Hamil Vitamin Untuk Ibu Mengandung
Kehadiran cahaya mata sudah pasti sesuatu yang sangat di nantikan buat setiap pasangan yang telah mendirikan rumah tangga kan.Alhamdulillah kalau kita di berikan rezeki untuk mengandung ditempoh awal perkahwinan tapi bagi yang belum ada rezeki jangan berputus asa.Boleh cuba pelbagai usaha untuk hamil.
Antara yang boleh di cuba untuk hamil dengan mengambil supplement VIVIX Shaklee sebagai
salah satu ikhtiar untuk kesuburan.
Macam sya dulu boleh dikatakan rezeki anak awal juga.Selepas 3 bulan berkahwin sya di sahkan mengandung.Masa tu memang teruja sangat sebab apa yang sya dan suami harapkan di awal usia perkahwinan bakal menjadi kenyataan.
Sebaik disahkan mengandung apa yang sya tahu wajib la kita buat buku pink di klinik kesihatan yang berdekatan kan.Bagi yang check up di Klinik kerajaan pasti segala detail yang akan nurse ambil. Check BP , check HB , timbang berat , check urine dan segala history masalah kesihatan keluarga seperti darah tinggi , kencing manis , jantung dan sebagainya.
Setiap kali check up pasti kita ibu mengandung akan di bekalkan sekali vitamin atau supplement prenatal  / vitamin ibu mengandung yang biasanya terdiri daripada
1 – Asid Folik
2 – Vitamin C
3 – Obimin
Kesemua supplement prenatal ni sangat penting untuk ibu dan janin ye.Jangan ambik jer buat stok kat rumah tu tau ??.Sebab apa semua supplement yang di bekalkan nurse ni sangat di galakkan untuk kita ibu mengandung ambil ?
Antara manfaatnya adalah :-
  • Untuk mengurangkan risiko kecacatan janin
  • Untuk mengurangkan risiko kelahiran pramatang
  • Untuk mengurangkan risiko bayi lahir kurang berat <2.00 kg
Manfaat lain buat ibu adalah membantu memberi kekuatan dan bantu ibu hamil mendapat kesihatan , kecergasan dan tenaga yang berpanjangan sepanjang tempoh kehamilan.Selain itu supaya dapat membantu ibu hamil memgurangkan risiko kekurangan nutrisi di sebabkan loya-loya , muntah dah tiada selera makan ketika awal kehamilan.
Namun banyak ibu-ibu yang merungut tidak mampu menelan vitamin yang dibekalkan oleh klinik kesihatan  berikutan baunya yang kuat  dan amat tidak menyenangkan, dahla kite loya  kene mengadap pil-pil dengan bau menyengat camtu huhu….
Kalau kita tak mampu nak telan vitamin yang di bekalkan oleh klinik kesihatan apa kata kita cuba supplement dari Shaklee. Antara  set yang paling asas ialah Vita-lea, B – Complex, dan Vitamin C  . Kesemua ini adalah penting dan perlu diambil oleh setiap ibu-ibu mengandung.
1. Vita-Lea
?  Merupakan multivitamin  pertama didunia yang dihasilkan pada tahun 1915
? Merupakan tablet lengkap dengan 12 vitamin  dan 7  mineral penting membantu mengisi lompang nutrient untuk ibu-ibu memandangkan diawal  kehamilan tidak semua makanan mampu ditelan
?  Terbukti tablet yang paling pantas larut didalam air dan tubuh manusia
?  Mudah diserap oleh usus kecil
?  Penambah tenaga segera – mengurangkan keletihan,  menambah kecergasan tubuh dan kekuatan mental ibu-ibu
?  Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran bayi
?  Penting untuk pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, hormon dan menjaga  kesihatan tiroid
?  Membantu pembentukan darah,  penting untuk ibu dan bayi
2. Vitamin B-Complex
?  Menukarkan makanan kepada tenaga- mengurangkan masalah kelesuan dan keletihan ibu-ibu
?  Melawan tekanan – meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia
?  Mengandungi asid folik  yang menolong melindungi bayi dari kecacatan dalam sistem saraf
(kecacatan  tiub neural) seperti spina bifida
?  Membantu pembentukan sel darah merah dan antibodi yang sihat
?  Mencegah sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk
darat dan laut
?  Membantu tumbesaran dan kesihatan fetus
?  Merangsang pengeluaran susu badan
?  B – Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B termasuk 100 % biotin dan asid folik
?  Biotin membantu vitamin B berfungsi dengan lebih efektif, mencegah rabun, rambut beruban dan gugur, sakit otot, ekzema  dan radang kulit
3. Sustained Release Vitamin C
?  Setiap tablet mengandungi 7 setengah biji buah limau termasuk kulitnya (500mg)
?  Pembebasan 1.5 vitamin C dalam setiap jam, vitamin C larut air maka pembebasan berterusan penting untuk  mengoptimakan penyerapan vitamin daripada terus dikumuhkan melalui urin
?  Merangsang pembentukan kolagen – sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan, penting untuk pertumbuhan janin
?  Meningkatkan sistem imun ibu dan bayi, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman
?  Baiki alergi hidung, kulit dan  asma
?  Menyingkatkan waktu pemulihan, mengurangkan simptom flu dan selsema
?  Membantu penyerapan zat besi
?  Mencantikkan kulit, pengambilan setiap hari membuatkan kulit lebih cerah
?  Melambatkan penuaan, menyekat pembentukan pigmen yang menjadi  menyebab jeragat
?  Kurangkan tekanan dan  keresahan
?  Mengekalkan kolestrol sihat
Nak dapatkan Set Hamil Shaklee???.. senang je samaada anda nak shopping sendiri mengunakan debit/credit kad dengan menekan BELI SEKARANG  di bawah atau boleh je hubungi sya melalui Wassap…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge