Masalah Period Tak Teratur

Testimoni : GLA Shaklee Bantu Atasi Masalah Period Tak Teratur.

GLA Complex Testimoni Vitamin Untuk Wanita
Masalah period tak teratur pasti amat merisukan kaum wanita.Bagi wanita yang dah berkahwin period tak teratur pastinya sukar untuk merancang kehamilan kerana tidak boleh menganggar dengan tepat waktu subur.Kitaran waktu period yang normal bagi wanita kebiasaannya ialah 28 hari.
 
Baca  di entry sya yang lepas bagaimana ingin mengetahui waktu subur.
 
Jom kita tengok antara testimoni para pengguna yang telah berjaya atasi masalah period tak teratur dengan menggunakan GLA Complex. 
 
 
 
 
Jom kenali Gla shaklee secara ringkas.Kalau nak tau lagi pasal GLA boleh baca << DI SINI>>
  • GLA Complex mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA berbanding EPO dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.
  • Bunga borage yang ditanam secara organik di Saskatchewan, Kanada mengandungi 17% – 25%  GLA (gamma linolenik asid) berbanding GLA dari bunga evening primrose yang hanya mengandungi 7% – 10% sahaja.
Patut la kan, GLA Complex ni lebih berkesan dari EPO untuk bantu tetapkan haid, kurangkan simptom pra-haid, kesuburan dan pelbagai lagi masalah hormon wanita. Orang perempuan memang complex kan.
Bagaimana GLA Complex Bertindak?
GLA ni membentuk prostaglandin yang mengawal selia hormon lelaki dan wanita. Sementelah kita cerita pasal period, saya ceritakan pasal kaitan prostaglandin danperiod, ok. Perlu saya ingatkan, apa yang saya tuliskan adalah berdasarkan pemahaman saya sendiri, anda boleh rujuk kepada pakar kesihatan untuk maklumat lanjut. Prostaglandin ni sejenis bahan kimia yang dihasilkan oleh badan wanita dan memberi signal  ke uterus untuk mengecut (contract) dan secara langsungnya menyingkirkan lapisan darah (uterus lining). Lapisan darah yang tersingkir ini dikenali sebagai haid.
Terlebih prostaglandin tu pula menyebabkan kekejangan perut semasa period.
Lebih kurang macam tu la yang saya faham pasal kaitan antara prostaglandin danperiod. Sebenarnya banyak lagi contoh ‘kerja’ prostaglandin dalam badan kita, seperti to initiate labor, ovulation and healing the injuries.

Harapnya entri kali ni dapat menjelaskan serba sedikit mengenai GLA Complex dan memahami bagaimana GLA Complex dapat membantu dalam masalah yang kita hadapi. Jangan pandang mudah mengenai masalah period  kerana ada tempias kepada kesuburan kita.Jangan biarkan masalah period tak teratur lama-lama, boleh hubungi saya untuk khidmat runding percuma. Saya akan bantu untuk anda keluar dari masalah  ni. Cepat hubungi saya!

 
Anda boleh dapatkan secara COD di sekitar Shah Alam , Subang Jaya dan penghantaran secara pos ke seluruh Malaysia.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge