Vivix Bantu Kecutkan Fibroid

Testimoni Kecutkan Fibroid Dengan Vivix

Testimoni Vitamin Ibu Berpantang Vitamin Untuk Cyst Vitamin Untuk Wanita Vivix

Fibroid adalah ketumbuhan yang tak normal yang terbentuk dalam rahim seseorang perempuan. Sampai sekarang masih tak ada conslusion apa sebenarnya faktor yang boleh buatkan fibroid ni terbentuk. Tapi ada beberapa faktor yang berkemungkinan besar mempengaruhi pertumbuhan fibroid. Antaranya, sejarah keluarga dan juga hormon.

Ada je perempuan yang ada fibroid tapi tak rasa apa-apa pun. Tiada symptom, tiada sakit. Tau-tau je memang dah ada. Yang tu memang susah sikit lah nak kesan melainkan terus dengan scan. Tapi ada juga perempuan yang dapat rasa something is wrong inside them.

Antara tanda tanda Fibroid adalah:

1) Haid terganggu

Pendarahan yang banyak dan berpanjangan merupakan salah satu simptom kepada gejala fibroid. Keadaan ini turut mendorong kepada masalah kekurangan darah (anemia). Lazimnya, jika berlaku pendarahan yang terlalu banyak dan berketul-ketul, pemeriksaan doktor harus dilakukan. 

2) Masalah ketidaksuburan

Fibroid boleh menjadi punca kepada masalah ketidaksuburan. Akan tetapi tidak semua gagal mengandung…Antara kemungkinan yang boleh timbul akibat ketumbuhan fibroid terhadap kehamilan ialah:

~ Ketumbuhan yang besar boleh menyebabkan keguguran

~ Kelahiran tidak cukup bulan

~ Masalah kedudukan bayi yang tidak betul seperti songsang.

~ Ada kalanya ia menyekat kelahiran bayi kerana ketumbuhan itu terlalu besar dan tidak membolehkan kepala bayi turun ke rongga punggung.

~ Wanita yang mengandung dengan fibroid kadangkala mengalami kesakitan kerana fibroid akan menjadi tegang dan tertekan disamping melalui proses perubahan yang dinamakan ‘degenerasi’

3) Tekanan pada pundi kencing

Kedudukan pundi kencing yang berdekatan dengan rahim. Apabila terdapatnya fibroid, ia akan menekan pundi kencing dan akan menyebabkan wanita akan mengalami masalah kerap kencing dan adakalanya tidak dapat mengawal apabila batuk atau bersin

4) Kekenduran Rahim (Prolaps)

Fibroid juga boleh menyebabkan prolaps. Wanita yang mengalami kekenduran rahim akan dibantu dengan alat ‘forceps’ atau ‘vacuum’ sewaktu proses melahirkan. Keadaan akan menjadi lebih buruk jika wanita mempunyai fibroid.

Siapa yang Berisiko Untuk Menghidap Fibroid

  1. Faktor keturunan yang mana ada ahli keluarga yang menghidap fibroid
  2. Berumur 30 tahun ke atas
  3. Mempunyai berat badan berlebihan

CARA KECUTKAN FIBROID TANPA UBAT

Untuk alternatif yang lebih selamat, semulajadi dan berkesan, para wanita kini telah mula memilih Vivix Shaklee untuk kecutkan fibroid.

Vivix Shaklee adalah semulajadi, dan penggunaan Vivix tidak mengganggu hormon dan tidak mendatangkan kesan sampingan.

Seperti pengalaman Puan Nurhayatul Nira di bawah, Alhamdulillah fibroid sebesar 10cm mengecut dan akhirnya boleh bersalin normal setelah konsisten amalkan Vivix .

Fibroid Mengecut Dengan Vivix

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Nama saya Nurhayatul Nira binti Ramli, berusia 37 tahun dan baru sahaja melahirkan anak keempat Januari yang lepas.
Saya berkenalan dengan Shaklee dah lama, cuma tidak secara konsisten sebelum ni. Saya selalu mengadu pada kawan saya, Azlinda Ismail (SID 866459) tentang penat dan sakit-sakit badan yang saya alami. Beliau mengesyorkan saya mengambil multivitamin, Vitamin c dan kalsium disebabkan jadual kerja dan pemakanan saya yang tidak menentu. Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik dan lebih bertenaga. Niat saya mengambil suplemen adalah untuk sihat, serta kesihatan itu dapat saya gunakan untuk beribadat dengan lebih sempurna. Bagaimanapun, saya mendapat “kesan sampingan” daripada pengambilan suplemen tersebut. Saya bukan sahaja semakin sihat, namun saya juga disahkan hamil di kala anak bongsu saya waktu itu berumur 5 tahun. Saya tidak langsung merasa penat di awal kehamilan sedangkan ketika itu saya berada di dalam lawatan kerja di sekitar United Kingdom selama 2 minggu.

Pasangan mana yang tak gembira bila dikhabarkan tentang zuriat yang bakal mereka timang. Bertambah gembira pada waktu scan, doktor mengatakan ada 2 kantung di situ!
Namun, selepas detailed scan dilakukan, doktor mengesahkan, kantung itu bukanlah kembar seperti yang disangkakan. Malang sekali ianya adalah cyst sebesar 5.2 cm. Tidak mahu putus asa, kami mendapatkan nasihat pakar seterusnya. Lebih memilukan, rupa-rupanya ia bukan cyst, namun active fibroid yang sebesar 6.7 cm kini berada dalam kandungan saya. Doktor menasihatkan agar saya melalui pembedahan caesaeran berikutan saiz fibroid yang semakin membesar dan membahayakan diri saya.Saya tak mahu putus asa. Saya selalu mendengar kehebatan tonik ajaib di wall sahabat saya. Saya nekad mencuba di atas risiko sendiri. Maka bemulalah episod saya dan Vivix. Ketika check up keempat, saiz fibroid hampir 10 cm dan saya teruskan ambil Vivix dengan konsisten dan yakin. Sahabat saya turut mencadangkan Omega Guard yang bertindak anti-radang sebagai menggantikan Vivix.Alhamdulillah, pada 19 December 2016, checkup dengan pakar menunjukkan fibroid mengecil kepada 4.7 cm. Checkup terakhir pada Januari 2017 pula, pakar mengesahkan saiz fibroid ialah 4.2 cm dan lebih menggembirakan saya tidak perlu menjalani sebarang pembedahan kerana kepala bayi pun telah engaged.Mengimbas kembali detik-detik kelahiran anak keempat saya. Kelahiran yang mudah dan paling cepat pernah saya rasakan. Pagi itu, saya mengalami kontraksi dan laluan cuma 2cm. Saya sempat bersolat jemaah Maghrib di masjid sebelum ke hospital malam itu. 9 malam, saya didaftarkan di Hospital Serdang. Saya sudah bersedia untuk melahirkan pada jam 9.30 malam.

Akhirnya pada 10:05 malam, 29 Januari 2017, lahirlah Ainur Mardhiah binti Abdul Muttalib ke dunia.Tanpa pembedahan, tanpa sebarang koyakan. Alhamdulillah. Selepas je bersalin, saya terus minum 3 sudu Vivix supaya lebih bertenaga dan mahukan recovery yang cepat. Pada 30 Januari 2017, jam 6.30 pagi, doktor memeriksa saya dan akhirnya dibenarkan discharge pada jam 10 pagi itu juga. 13 jam sahaja di hospital, rekod untuk kelahiran semua anak-anak saya! Saya masih lagi berpantang ketika testimoni ini ditulis, berpantang sendiri sambil menguruskan anak-anak seramai 4 orang yang masih kecil bukanlah sesuatu yang mudah. Namun kita sendiri yang memudahkannya dengan pengambilan suplemen yang betul dan berkualiti.Terima kasih kerana dipertemukan dengan suplemen yang sangat berkualiti ini.

Rujukan : Supermom

Kandungan yang ada dalam sebotol VIVIX SHAKLEE..

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Bagaimana VIVIX berfungsi?

Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel…menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA. 

1) Memperbaiki DNA.

Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

2) Memperbaiki tenaga sel.

Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3) Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar…Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Bagaimana VIVIX bertindak ke atas sel tubuh manusia

1) Cell Defence : mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit

2) Cell Energy : memberi tenaga kepada sel yang lama

3) Cell Repair : membaiki sel yang telah rosak

4) Cell Performance : meningkatkan prestasi sel

CARA DAPATKAN VIVIX

Untuk dapatkan Vivix seperti di atas, anda boleh hubungi saya di 017 420 5506

Kita ikhtiar sambil berdoa ya.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge