Vitamin Untuk Kecutkan Cyst Dan Fibroid (1)

Vitamin Untuk Kecutkan Cyst Dan Fibroid

CarotoMax GLA Complex Vita-Lea Vitamin C Vitamin E Vitamin Untuk Cyst Vitamin Untuk Fibroid Vivix

Ramai wanita pada hari ini ada masalah cyst dan fibroid, sama ada sedar ataupun tidak. Ramai yang bertanyakan pada saya antara vitamin untuk kecutkan cyst dan fibroid ni. Saya terangkan dulu sedikit tengan apa itu cyst dan fibroid yer sebelum kita tengok apa vitamin untuk kecutkan cyst dan fibroid ye.

Apa Itu Cyst?

Cyst merupakan satu ketumbuhan yang berbentuk kantung. Secara terperinci, cyst ialah kumpulan sel-sel yang abnormal yang dikumpulkan dan membentuk kantung. Kumpulan sel-sel yang terkumpul ni boleh mengandungi air, udara atau bahan2 asing.Ada kadang2 rambut pun boleh ada dalam kandungan cyst ini.

 

Apa itu cyst

Apa itu Fibroid?

Fibroid adalah pertumbuhan sel yang tidak normal pada rahim (uterus). Fibroid yang juga dikenali dengan nama fibroid uterus, miom, fibromiom, fibro leiomiom, atau leiomiom uteri.

Cyst dan Fibroid ni memang mimpi ngeri bagi kaum wanita. Sebenarnya setiap wanita memang berisiko untuk mendapat cyst/Fibroid jika hormon tidak setabil dan cara pemakanan yang tidak sihat memang berisiko besar.

Kajian menunjukkan bahawa 20-50% wanita mempunyai sekurang-kurangnya 1 fibroid dan kebanyakkan mereka tidak pernah tahu atau tidak di diagnosis oleh mana-mana doktor ataupun accidentally dikesan semasa melakukan scan.

Beberapa kajian jelas menunjukkan bahawa cyst dan fibroid berlaku disebabkan beberapa kombinasi faktor, di antaranya adalah kerana :

1. Hormon Estrogen  yang berlebihan.

  • Cyst dan fibroid adalah ketumbuhan sel yang bergantung pada estrogen. Jika hormon estrogen dan progesteron dalam badan anda tidak seimbang, anda pasti berisiko untuk mendapat penyakit ini.
  • Keadaan seperti ini sangat ketara dalam mereka yang mengalami masalah PCOS yang boleh menyebabkan infertility.
  • Penggunaan pil perancang keluarga juga boleh menyebabkan ketidakseimbangan estrogen dan boleh mengaktifkan cyst dan fibroid.
  1. Lambakan xenoestrogen dalam badan.Xenoestrogen adalah ‘estrogen sintetik’ yang terdapat dalam persekitaran (makanan, air, kimia dari industri pertanian dan penternakan).Dalam kata lain, ia adalah estrogen palsu dalam badan. Ia boleh merangsang atau mengganggu fungsi estrogen dalam badan.Dari mana datangnya xenoestrogen ini?
  • Phthalates (bahan dlm plastic atau getah)
  • Racun serangga (pesticides)
  • Tobacco by products.

Apa itu Fibroid

 

Apa Tanda Tanda Cyst Dan Fibroid?

Kebanyakkan wanita tidak mempunyai sebarang tanda. Tak sedar pun ia wujud dalam badan kita. Tetapi, jika ia semakin aktif atau membesar, ia boleh menunjukkan simptoms tertentu.

Antara simptoms-simptoms cyst dan fibroid adalah :

  • Haid yang tidak teratur / berpanjangan
  • Sakit perut
  • Sakit ketika hubungan kelamin
  • Perut membuncit
  • Pendarahan abnormal
  • Sengunggut yg melampau
  • Anemia

Cyst dan Fibroid ni memang mimpi ngeri bagi kaum wanita. Sebenarnya setiap wanita memang berisiko untuk mendapat cyst dan fibroid jika hormon tidak stabil dan cara pemakanan yang tidak sihat memang berisiko besar.

Jadi sebelum terkena, jom kita cegah..tak salah kalau kita amalkn suplemen atau vitamin kerana vitamin bukan la satu kehendak lagi tetapi merupakan 1 keperluan.

Suplemen Yang Dapat Membantu Mengecutkan Cyst Dan Fibroid

Vitamin Untuk Kecutkan Cyst Dan Fibroid

 

  1. Vivix
  • Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
  • Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
  • Vivix ini bertindak merawat hingga peringkat sel yang mana vivix bersifat antioksida yang sangat tinggi yang berfungsi dari melindungi sel-sel dari rosak dan menyingkirkan sel-sel yang abnormal yang membentuk cyst dan fibroid tersebut.
  • Vivix juga membantu menstabilkan hormon, memperbaiki DNA serta menghapuskan radikal bebas

Bagaimana VIVIX bertindak ke atas sel tubuh manusia

1) Cell Defence : mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit

2) Cell Energy : memberi tenaga kepada sel yang lama

3) Cell Repair : membaiki sel yang telah rosak

4) Cell Performance : meningkatkan prestasi sel

2. GLA Complex?

  • GLA adalah good omega 6 yang membantu mengurangkan randang dan membantu kestabilan hormon dalam badan.
  • GLA dari minyak borage adalah yang terbaik berbangin dari EPO. 
  • Membantu mengecutkan cyst dan fibroid dengan cepat
  • Membantu penghasilan prostalandin yang mempercepatkan ia kecut
  • Mengurangkan bengkak atau merah pada rahim yang menyebabkan kesakitan
  • Menghalang salur darah dari terumbat
  • Mempercepatkan penyembuhan cyst dan fibroid
  • Menstabilkan hormon wanita
  1. Vitamin ACE
  • Suplemen yang mengandungi vitamin A seperti Carotomax, Vitamin C, Vitamin E merupakan vitamin antioksidan yang perlu untuk badan kita menentang radikal bebas dari terus menyerang sel sihat dan merosakkan sel badan kita.
  • Vitamin C dapat mempercepatkan penyembuhan, meningkatkan daya imun tubuh untuk melawan penyakit serta memusnahkan sel yang tidak normal (cyst dan fibroid)
  • Vitamin E pula menghasilkan sel baru yang sihat dan normal, Menghalang Cyst dan Fibroid dari berulang dan bersifat anti oksidan yang menghalang serangan jangkitan

Sedikit sebanyak perkongsian ini dapat beri info baru serta membantu anda mengatasi cyst dan fibroid. Selepas mengambil tahu akan hal ini, sebolehnya kita semua minta dijauhkan daripada menghidapinya. Bukan apa, rahim tu merupakan mahkota paling berharga buat setiap wanita. 

Kesimpulannya, pengambilan nutrisi yang sihat dan seimbang amat penting dalam kehidupan seharian. Setiap penyakit itu puncanya daripada kurang vitamin tertentu dalam badan. In sya’Allah, Shaklee dapat membantu anda mengatasinya. 

Testimoni Pengguna 

Testimoni Fibroid

 

Cara Kecutkan Fibroid Dengan Vivix Shaklee , Vitamin Shaklee , Testimoni Vivix Shaklee , Untuk Fibroid, Harga Set Fibroid Shaklee 1

 

Cara Kecutkan Cyst Dengan Vivix Shaklee , Vitamin Shaklee , Testimoni Vivix Shaklee , Untuk Fibroid, Harga Set Fibroid Shaklee 2

 

KISAH FIBROID PUAN FATIHAH (EBBY) KECUT DARI 13.3 CM KEPADA 2.3 CM DALAM MASA 3 MINGGU

2 bulan lepas (23 November 2016) saya scan fibroid, doktor maklumkan saiz fibroid waktu itu 13.3cm.

Tak terkata betapa gelapnya duniabila tahu. Sakit fibroid ini macam contraction nak bersalin.

Waktu di klinik doktor bagi pain killer untuk masalah saya ini. Saya tanya doktor, “Ada ubat tak untuk fibroid saya ini?”

Doktor jawab tiada selain painkiller. Tapi kalau fibroid awak buat rasa sakit, memang kena operate untuk buang.

Operate fibroid ini ada 2 risiko :

1- Jika berlaku pendarahan, awak kena buang rahim sebab fibroid ini terlampau besar

2- Fibroid akan berulang iaitu ada balik

Saya jawab “Takpe, supplement Shaklee ada banyak doktor.” Doktor hanya gelak sebab doktor kata supplement bukan ubat.

Tapi saya nekad nak usahakan juga.  “Ok doktor, bagi saya masa sebulan, saya akan datang scan semula fibroid ni.”

Lebih kurang 3 minggu selepas itu (14 Disember 2016) saya datang hospital untuk follow-up dan scan.

Doktor pertama godek-godek scanner tapi tak nampak apa-apa. Wah dah berbunga hati saya masa ni. Untuk double confirm, doktor panggil Pakar Sakit Puan untuk tolong check.

Setelah di ukur, tak sangka fibroid saya yang 3 minggu lepas bersaiz 13.3 cm sampai rasa sakit macam contraction; sekarang dah kecut dalam 2.3 cm!

Vitamin Untuk Kecutkan Cyst Dan Fibroid 3

 

Syukur sangat-sangat. Tuhan saja yang tahu betapa lega dan gembiranya saya masa itu.

Doktor pun terkejut tanya apa yang saya makan. Alhamdulillah saya amalkan Set Fibroid Shaklee dengan konsisten dan pengambilan extra-dose.

Semua ini tetap atas izin Allah.

-Puan Fatihah –

Sumber rujukan : Klik Sini 

Lagi testimoni kecutkan cyst semasa mengandung tanpa perlu pembedahan 

CARA DAPATKAN VITAMIN UNTUK MASALAH FIBROID  MACAM PUAN FATIHAH AMALKAN

Legakan bila fibroid mengecil dan doktor serta pakar sakit puan sahkan tak perlu untuk bedah dah. Syukur sangat-sangat.

Jika anda sedang tercari-cari cara untuk kecutkan fibroid dengan cepat supaya doktor pakar pun setuju untuk cancel pembedahan, saya cadangkan anda dapatkan Set Fibroid Shaklee ini.

Untuk tempah, anda boleh terus hubungi saya dengan hanya klik link wasap di bawah tanpa perlu save pun number saya.Senang sangat kan. 

Pengedar Shaklee Shah Alam , Pengedar Shaklee Kota Kemuning

4 thoughts on “Vitamin Untuk Kecutkan Cyst Dan Fibroid”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge